Barcelona

La irrupció d'una malaltia terminal en una coral d'homes, premi In-Edit

El jurat de l'In-Edit ha atorgat el premi a la cinta noruega "The men's room" per unanimitat per ser emocionant sense ser sentimental

RedaccióActualitzat

"The men's room", una cinta noruega sobre la irrupció d'una malaltia terminal en una coral d'homes pretesament durs ha guanyat el premi internacional del festival de documentals musicals In-Edit.

El jurat de l'In-Edit li ha atorgat el premi per unanimitat per ser emocionant sense ser sentimental, diuen, pel retrat que fa del malalt, el cor, de l'amistat i les emocions. També defensen que té una narrativa precisa i que troba i realça protagonistes memorables.

Els membres del grup es reuneixen cada setmana per beure cervesa, explicar acudits i cantar cançons rock. Un dels lemes del grup és que estan obligats a cantar en els funerals dels seus membres i el director, a qui han diagnosticat una malaltia terminal, serà el primer de rebre aquest honor.

 

 

El premi nacional ha anat a parar a "Niños somos todos", de Sergi Cameron.

La pel·lícula segueix el viatge iniciàtic d'El Niño de Elche a Bolívia. El jurat en destaca l'originalitat formal, diu que trenca amb els codis del documental sobre música. Asseguren que destaca la seva investigació sobre el terreny i la creació de nous espais sonors que enriqueixen les experiències musicals del protagonista i del públic.

 

 

I "Les resilients", de la barcelonina Cristina Madrid, ha guanyat el premi al millor documental Talent Jove.

La cinta reflexiona sobre l'espai de les dones a la música contemporània feta a Barcelona. Hi participen artistes com Clara Peya, Roba Estesa, Tribade o The Sey Sisters.

El jurat en reconeix la intenció de crítica cap a un món de desigualtats, la tria de les dones protagonistes i un guió que combina l'argument de la pel·lícula amb les lletres de les cançons.

ARXIVAT A:
CinemaMúsica
Anar al contingut