Barcelona

La investigació mèdica depèn cada vegada més d'iniciatives particulars per finançar-se

En Guillem va superar un limfoma de Burkitt als 3 anys. Ara, ha donat els diners que li han regalat per la comunió. La filla de la Sílvia recapta fons venent braçalets fets per ella mateixa després de perdre una filla de 9 anys a causa d'un càncer incurable. La Maria té 12 anys i ja ha participat en set maratons i vint mitges maratons. Té una malaltia degenerativa minoritària, l'anomenada síndrome de Rett, i és el seu pare, Josele Ferre, qui l'acompanya. És una mostra de les activitats que molts particulars fan per aconseguir diners per a la investigació, i s'estan convertint en una font d'ingressos bàsica en un moment en què les aportacions públiques s'estan reduint.

Actualitzat
El pressupost d'aquest 2011 del programa d'investigació oncològica de l'Hospital de Sant Joan de Déu és de 550.000 euros. Més de la meitat dels recursos, però, 300.000 euros, s'hauran de finançar amb donacions privades.

L'any passat, l'hospital va aconseguir ingressos per aquesta via de 320.000euros. D'aquests, gairebé el 40% van ser donacions de particulars. La resta corresponen a aportacions de fundacions i altres entitats, a diners recaptats en esdeveniments, i a donacions d'empreses.

Donacions anònimes


Josele Ferre. Valencià, tres fills. La gran, la Maria, té 12 anys i diagnosticada de síndrome de Rett amb 18 mesos. Es una malaltia rara i l'hospital Sant Joan de Déu té un projecte d'investigació. El seu pare s'ha donat a conèixer a tot l'Estat perquè corre maratons amb la nena en un carret que li van regalar especialment per portar-hi la nena.

Ja ha fet set maratons, vint mitges maratons i la part de córrer de l'"ironman". Així dóna a conèixer la malaltia i recapta fons per a la investigació. Fins ara ha recollit 8.000 euros venent samarretes esportives i corrent maratons.

Sílvia Miquel. Té dues filles de 7 i 5 anys. La gran, de 9, va morir el desembre del 2009 després d'onze mesos de tractament per un càncer al tronc cerebral. És incurable. Des de fa sis mesos fa polseres que ella ha dissenyat i les ven a 5 euros cadascuna. Ja ha recaptat i donat a Sant Joan de Déu 21.000 euros i no paren de demanar-li polseres des de molts llocs.

Guillem Pujol. Té 12 anys i va superar un limfoma de Burkitt als 3 anys. Va donar els diners que li havien regalat per la comunió. Diu que no li calien més regals i que, en canvi, amb aquests diners l'hospital pot ajudar altres nens com el van ajudar a ell.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut