La investigació del cas Pujol es prorroga fins al març del 2021
El jutge De la Mata es dona 18 mesos més per investigar el cas Pujol

La investigació del cas Pujol es prorroga fins al març del 2021

 Aquest dilluns s'acabava el termini de la instrucció sobre la fortuna de Jordi Pujol, que va començar fa set anys

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, ha prorrogat la instrucció del cas Pujol, tal com havia demanat la Fiscalia Anticorrupció, que vol més temps per estudiar informació sol·licitada a Andorra i a Luxemburg. Aquest dilluns s'acabava el termini de la instrucció que va començar el 2012 sobre la fortuna de Jordi Pujol, i el cas ja s'ha prorrogat diverses vegades.

El magistrat amplia, ara, a 18 mesos més la investigació, fins al març del 2021, tot i que pot decidir acabar la instrucció abans. Si s'acaben complint aquests terminis, el judici per la fortuna dels Pujol començarà set anys després de la confessió de l'expresident de la Generalitat.

 

En total han estat set anys d'instrucció. Va començar el 2012 amb el fill gran de l'expresident i la seva dona, i amb uns negocis sospitosos de frau fiscal i de blanqueig de capitals. Llavors els van denunciar una exparella de Jordi Pujol fill i Javier de la Rosa, per bé que l'empresari mai no va ratificar la denúncia. La bola de neu va anar creixent amb la confessió de Pujol pare.

Respondre-les totes és la feina de l'Audiència Nacional, que ha escoltat tots els Pujol i també altres testimonis. Però el jutge De la Mata no ho està tenint gens fàcil.

La Fiscalia -que és l'acusació- intenta trobar indicis decisius per processar-los per corrupció. I gira i regira, amb l'ajuda de la UDEF, els negocis dels fills de Pujol.

Els Pujol, en canvi, defensen que no cal investigar més i que tot plegat es pot arxivar. Diuen que la justícia no trobarà res més enllà dels diners amagats, confessats i ja regularitzats.

ARXIVAT A:
CorrupcióCatalunyaJudicialAndorra
Anar al contingut