La investigació de l'"Ara" sobre la guerra econòmica contra el procés, premi Barnils

Actualitzat

Els reportatges publicats pel diari "Ara" sobre la guerra econòmica de l'Estat contra el procés sobiranista han guanyat el Premi Barnils de Periodisme d'Investigació en obra publicada. El guardó de periodisme d'investigació que concedeix des de fa quatre anys el Grup de Periodistes Ramon Barnils ha distingit el treball dels periodistes Àlex Font, Natàlia Vila, Albert Cadanet i Albert Martín i les seves tres informacions sobre la resposta econòmica de l'Estat a l'1-O.

Els reportatges "L'Estat va treure milers de milions de dipòsits dels bancs el 2-O", "Així va fer l'Estat la guerra econòmica contra Catalunya" i "80 de les 100 grans empreses catalanes van mantenir la seu", publicats el mes d'octubre, han estat distingits en la gala que s'ha celebrat al Born CCM.

En categoria de premsa local i comarcal, "Els exempleats de Caixa Sabadell, a l''exili' o al carrer", publicat per Pedro Javier Armengou al "Diari de Sabadell".

"César Orquín, un heroi sense matisos a Mauthausen", de Carles Xavier Senso, s'ha endut el guardó d'obra inèdita. Senso ha descobert documents inèdits dels arxius alemanys que confimen que Orquín, un anarquista valencià, va ser una persona que va salvar diverses vides al camp de concentració.

En l'acte, el president del Grup Barnils, Ferran Casas, ha lamentat que, durant aquest any, "hem anat assumint de forma plena que, quan les llibertats es limiten, no fan distincions" i ha posat com a exemple "el setge a mitjans i periodistes per part de l'extrema dreta, però també pels poders d'un Estat que s'ha destapat".

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
Anar al contingut