Iglesias agraeix als polítics presos el treball per al pacte

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha tingut unes paraules d'agraïment cap als "independentistes catalans que hi ha a la presó i a l'exili", i els ha agraït la tasca que alguns d'ells per possibilitar l'acord que pot fer possible la investidura de Pedro Sánchez:

"He pogut parlar amb alguns d'ells i discrepo molt amb ells, però m'he adonat de la profunditat inqüestionable de les seves conviccions democràtiques. Em consta que alguns han treballat des de la presó a favor de l'acord i el diàleg, i des d'aquesta tribuna vull donar-los humilment les gràcies."


També en un missatge cap als independentistes, Iglesias ha apuntat que li agradaria "convèncer-los, mitjançant el diàleg, perquè deixessin de ser independentistes", tot i que ha reconegut que no és "ingenu" i sap que "continuaran sent independentistes". Tanmateix, ha dit que "hi ha valors democràtics que ens uneixen" i ha desitjat que "almenys en aquestes coses ens puguem entendre".

En la seva intervenció, Iglesias ha estat molt crític amb les formacions de dreta, a les quals ha acusat de no entendre Espanya ni la seva diversitat. El líder d'Unides Podem ha afirmat que "els diputats de Bildu, ERC o BNG representen Espanya tant com els diputats conservadors":

"Cap partit polític en aquesta cambra es pot atorgar el dret a representar Espanya. Tots els diputats que hi ha aquí són representants d'aquest país amb la mateixa dignitat que qualsevol de vostès."

 
Iglesias, durant la seva intervenció al Congrés (EFE / Juan Carlos Hidalgo)


Iglesias ha dit que "la millor vacuna contra l'amenaça de l'extrema dreta és la justícia social" i ha desitjat que, en aquest sentit, Espanya es converteixi en "tot un referent a Europa i al món".

El cap del grup de Podem ha dit que el va "commoure" el gest d'Angela Merkel rebutjant la bandera alemanya en el congrés de la CDU perquè no és només patrimoni del seu partit. En aquest sentit, ho ha comparat amb l'actitud dels partits de dreta espanyols i els ha retret que "menyspreen l'article més important de la Constitució, el 128":

"Tota la riquesa del país estarà subordinada a l'interès general."


Segons Iglesias, la nova legislatura s'ha de centrar en "reparar les traïcions a la pàtria" dels governs del PP. 

Iglesias ha acabat amb un missatge a Sánchez, a qui ha tutejat:

"Pedro, estaràs al capdavant d'una coalició progressista històrica. Per nosaltres és un honor caminar amb vosaltres. 'Sí se puede', endavant president."






 
Anar al contingut