Marc Sallas
Marc Sallas

La Intersindical-CSC convoca una vaga general dimecres que ve

RedaccióActualitzat

La Intersindical-Confederació Sindical Catalana ha convocat una vaga general dimecres que ve, 8 de novembre, a la qual esperen que se sumin la resta de sindicats.

El motiu oficial de la vaga és contra la precarietat laboral, la destrucció de llocs de treball i el reial decret aprovat pel govern espanyol per facilitar el canvi de seu social de les empreses.

Així ho ha explicat Marc Sallas, representant de la Intersindical-CSC:

"En aquest país estan prohibides les vagues polítiques amb la qual cosa... el context és el que és. Nosaltres oferim una vaga general als treballadors d'aquest país, i els treballadors d'aquest país prendran la decisió de forma amb la seva consciència i el conjunt de la població igual."

La Intersindical-CSC havia demanat un preavís entre dilluns que ve i dijous per fer l'aturada.  Ara manté el preavís de vaga per al dia 9 i, per tant, la possibilitat d'allargar la vaga.

Els sindicats majoritaris encara han de decidir si se sumen a la vaga, però asseguren que hi ha traves jurídiques que la dificulten. En qualsevol cas, aposten per una mobilització àmplia convocada en el marc de la Taula per la Democràcia.

.

 

Per la seva banda, les patronals catalanes es mostren contràries a la possibilitat de protestar amb una aturada de país com la del 3 d'octubre. Tant la Pimec com la Cecot creuen que cal evitar els perjudicis econòmics que aquesta mesura comportaria.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut