Manifestació per demanar la llibertat dels líders independentistes (Arxiu)
Manifestació per demanar la llibertat dels líders independentistes (Arxiu)
London

"La inquisició espanyola", l'editorial del "The Times" sobre el judici del procés

El diari recorda que, malgrat la repressió policial i l'aplicació del 155, l'independentisme resisteix i ha facilitat l'arribada de Pedro Sánchez a La Moncloa

RedaccióActualitzat

El diari britànic "The Times" dedica aquest divendres un editorial sobre el judici contra els líders independentistes. Amb el títol "El punt de vista de The Times sobre el judici als 12 catalans: la inquisició espanyola", el diari recull la denúncia que va fer Jordi Sànchez en una entrevista publicada en el mateix rotatiu, en què advertia que es tracta d'un judici polític.

L'editorialista creu que la justícia espanyola necessita esvair aquestes sospites i que per això insisteix que "el judici és just". I afegeix que, segons com actuï l'estat espanyol, se sabrà si el judici haurà servit per suavitzar la crisi o per tornar-la a encendre.

El diari recorda que, malgrat la repressió policial de l'1-O i l'aplicació del 155, l'independentisme ha resistit i ha facilitat l'accés del govern de Pedro Sánchez al poder. A més, constata el ressorgiment del nacionalisme espanyol, "que ha estat adormit durant quaranta anys, des del final del feixisme".

Finalment, adverteix sobre "el risc que aquest judici porti a una polarització més gran en la política espanyola i faci aflorar la possibilitat d'una nova confrontació." I afegeix:

"Espanya necessita clarament un nou acord constitucional que compti amb el suport de totes les forces polítiques. Però una solució política a la crisi només serà possible si es constata que Jordi Sànchez i els seus seus companys són tractats justament."

 

Aquest divendres, un altre diari britànic, el "Financial Times" entrevista Carme Forcadell. L'expresidenta del Parlament assegura que guanyaran el cas "políticament", però també "legalment" perquè "no hi va haver violència". Per això, ha dit que està "desitjant" que comenci el judici.

Forcadell afirma que el judici és una "oportunitat" per "mostrar al món" que els líders independentistes encausats com ella no han comès "cap crim".

ARXIVAT A:
Judici procésGovern empresonatProcés català
Anar al contingut