Les cares dels nous Telenotícies, al nou plató.
Sant Joan Despí

La innovació, l'evolució i l'optimització marquen els nous Telenotícies

Els Serveis Informatius de TV3 afronten aquests dies la recta final de la renovació dels seus Telenotícies. L'estrena de la nova imatge dels Serveis Informatius serà el 16 de gener, coincidint amb el trentè aniversari de l'inici de les seves emissions regulars.

RedaccióActualitzat

Els Serveis Informatius de TV3 afronten aquests dies la recta final de la renovació dels Telenotícies. L'estrena de la nova imatge dels Serveis Informatius serà el 16 de gener, coincidint amb el trentè aniversari de l'inici de les seves emissions regulars. Aquest canvi d'imatge anirà acompanyat per una renovació de l'organització i dels continguts que no només afectarà els Telenotícies, sinó també el canal 3/24 i aquest portal 324.cat.

El compte enrere ja ha començat. Quan falta menys d'un mes per a l'estrena, el plató polivalent bull de tècnics, realitzadors, operadors de càmera i dissenyadors que ultimen una feina que fa mesos que es gesta. "Es tracta d'evolucionar un model d'èxit molt consolidat i acceptat, no d'un canvi radical", explica el cap d'Informatius, Jaume Peral.

A nivell organitzatiu, a banda del canvi de presentadors, s'han repensat maneres de treballar internament. A tall d'exemple, la figura d'editor del "TN comarques" i del "TN migdia" es fon en una de sola, que assumirà l'actual editor del "TN migdia", Dani Bramon.

Un nou decorat de 300 metres quadrats

El decorat dels nous TN s'ubica en un plató de 300 metres quadrats, una superfície que duplica l'actual. A diferència del d'ara, on només es fan els Telenotícies, el nou plató serà polivalent i permetrà adaptar-lo a tota mena de programes informatius, com el "2324", "Espai terra" o altres programes especials. El nou plató es basa sobretot en la virtualització i, si bé hi ha una part física, la major part de l'espai és un "chroma" verd on es podran projectar gràfics en tres dimensions i diversos fons.

Partint de la idea de simplificar, es busca una imatge més clara i lluminosa, un ritme menys frenètic i agressiu en favor d'una línia més mediterrània. "Tot el plató és virtualitzat, que no virtual", explica el cap d'Imatge de TV3, Paulí Subirà. El nou plató compta amb 96 petites càmeres de posicionament; sis càmeres de rodatge -de les quals quatre en funcionament durant el TN-, una grua amb "teleprompter" i una taula amb capacitat per a set o vuit persones.

El grafisme és un dels eixos renovats. El taronja continua present en algun element per atorgar-hi continuïtat, però els colors que predominen són el blanc, el gris i el blau verdós. S'ha automatitzat bona part de la producció gràfica, explica el cap de realització d'Informatius, Toni Juanet, cosa que facilita la integració dels gràfics en el plató virtual.

La imatge personal també s'ha treballat a fons. Maquillatge, perruqueria i vestuari s'han pensat conjuntament buscant una estètica "slim fit". Una de les curiositats és que els presentadors seuran a la taula en un tamboret perquè es puguin aixecar amb més facilitat quan la informació requereixi alçar-se.

Tecnologia preparada per a l'alta definició

Tota la tasca de renovació dels Serveis Informatius s'ha dut a terme amb personal de la casa, excepte la tecnologia, que s'ha comprat fora. El pressupost del nou plató puja al milió d'euros. La inversió tecnològica permet evolucionar i de fet està preparada per a l'alta definició.

Feia vuit anys que els Telenotícies no vivien cap canvi. Els espectadors, però, hauran d'esperar fins al dia de l'estrena per veure en funcionament els nous decorats. "Volem mantenir la sorpresa", apunta Peral.

Anar al contingut