A Catalunya cada any es llencen 35 quilos de menjar per persona
A Catalunya cada any es llencen 35 quilos de menjar per persona

La iniciativa Yonodesperdicio.org evita que prop de 50 kg de menjar acabin a les escombraries

El web i l'app impulsats per l'ONG Prosalus faciliten el contacte entre persones que tenen menjar sobrant i gent que el vol aprofitar

Redacció Actualitzat

Una iniciativa de l'ONG Prosalus facilita el contacte entre persones que tenen menjar sobrant i gent que el vol aprofitar. Es tracta d'un web, amb aplicació també per a mòbils amb el sistema Android, que vol evitar que aliments en bon estat vagin a parar a les escombraries. 

El web Yonodesperdicio.org té un comptador que va sumant el menjar recuperat. En menys d'un any de funcionament ha permès salvar de les escombraries 49,385 kg d'aliments. La iniciativa, segons els seus promotors, encara "és poc coneguda, però ja ha donat bons resultats". Per garantir la proximitat entre les persones que contacten amb el web, s'ha d'omplir prèviament un formulari on es fa constar el codi postal i també es mostra el tipus de menjar que els usuaris han pujat per compartir, i l'entrega s'ha de fer de particular a particular. 

A Catalunya cada any es llencen 35 quilos de menjar per persona. El 58% d'aquests aliments que van a parar a la brossa prové de les llars. Amb el que es llença, que representa 112 euros per persona i any, es podrien alimentar més de 500.000 persones durant un any.

Anar al contingut