Bombetes (iStock)

La inflació puja al febrer fins al 6,1% per l'encariment de l'electricitat i els aliments

Encadena dos mesos consecutius d'ascensos i situa la inflació subjacent en el 7,7%, segons l'IPC avançat

RedaccióActualitzat

La inflació ha pujat al febrer fins al 6,1%, dues dècimes per sobre que al gener, en continuar encarint-se els preus, sobretot els de l'electricitat i els dels aliments i begudes no alcohòliques, segons les dades de l'IPC avançat que ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística.

Amb aquest augment, la inflació encadena dos mesos consecutius d'ascensos i, si es confirma, situa la inflació subjacent, la que no té en compte ni el preu de l'energia ni els productes frescos, en el 7,7%, un dels valors més alts en 40 anys.

Els aliments i les begudes no alcohòliques també continuen encarint-se (ACN/Mariona Puig)

La dada provisional del febrer és la més alta des del novembre passat, però està encara 4,7 punts per sota del màxim del mes de juliol passat, quan la inflació va arribar al 10,8%, el nivell més alt des del setembre del 1984.

L'INE aplica l'augment de l'IPC a l'encariment de l'energia i dels aliments i begudes no alcohòliques, però destaca la reducció dels preus dels carburants i del transport combinat de passatgers gràcies als abonaments gratuïts o amb descomptes que apliquen tant el govern espanyol com algunes comunitats autònomes.

Els preus han pujat un 1% de mitjana al febrer respecte al gener.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha avançat aquest dilluns, en una entrevista, que la inflació ha pujat per l'augment dels preus de la llum de les últimes setmanes, però ha assegurat que baixarà els propers mesos:

 

 

ARXIVAT A:
IPC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut