Una bombeta sobre una factura de la llum
Una bombeta sobre una factura de la llum (EFE)

La inflació de l'agost, disparada per l'augment del preu de la llum

Els preus es va situar un 3,1% per sobre de l'agost de l'any passat a Catalunya, l'increment més gran des de començaments del 2017

L'encariment de l'electricitat ha provocat un increment notable de la inflació a l'agost. Segons les dades de l'Institut d'Estadística espanyol, el mes passat l'IPC va pujar 4 dècimes respecte al juliol a Catalunya. I això situa l'increment de preus respecte a agost de l'any passat en un 3,1%, el més alt des de principis de 2017.

El capítol que inclou la llum, altres subministraments i l'habitatge és el que més contribueix a aquest increment. Va pujar un 10% respecte a l'agost de l'any passat. 

A la pujada de l'IPC també hi han contribuït la venda de cotxes i els carburants per al transport particular.

En el conjunt de l'estat espanyol, la taxa interanual d'inflació és lleugerament més alta que a Catalunya, del 3,3%, la dada més elevada des de la tardor del 2012.

La taxa anual de l'IPC ha augmentat a totes les comunitats autònomes a l'agost respecte al juliol. L'increment més pronunciat s'ha produït a les Canàries, amb un creixement de sis dècimes. Tot i això, aquesta és la comunitat amb una variació més moderada, del 2,4%, seguida de Madrid (3%) i Catalunya (3,1%).

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut