El rei, el príncep Felip i la infanta Elionor.
El rei, el príncep Felip i la infanta Elionor. (Foto: Casa Reial)
Madrid

La infanta Elionor serà la nova princesa d'Astúries i de Girona

RedaccióActualitzat

L'abdicació del rei Joan Carles en favor del seu fill tindrà una conseqüència directa: la filla gran del príncep Felip, Elionor, passarà a ser princesa d'Astúries i de Girona amb l'entronització del seu pare. També serà, per tant, la número 1 en la línia successòria del tron. La seva germana, un any i mig més petita que ella, serà la número 2.

Nascuda el 31 d'octubre del 2005, quan compleixi la majoria d'edat prestarà el mateix jurament que va fer el seu pare, el de protegir la Constitució i les lleis i respectar els drets dels ciutadans i de les comunitats autònomes.

També haurà de jurar fidelitat al monarca, Felip VI, el seu pare. Tot plegat, ho recull l'article 61 de la Constitució, que estableix com s'ha de procedir amb la proclamació del rei davant de les Corts Generals.

Passat i futur

El rei Joan Carles ha tingut la seva néta present a l'hora d'anunciar l'abdicació. En la seva compareixença per explicar-ne els motius, Joan Carles ha aparegut amb una fotografia en què està amb el seu pare, i una altra en què està amb el seu fill i Elionor; una picada d'ull al passat i al futur de la monarquia espanyola.

Anar al contingut