Dels ingressats, 583 tenien més de 60 anys (ACN/Martí Rodríguez)

La incidència de la covid torna a mínims previs a l'òmicron: 758 ingressats, 26 a l'UCI

Els ingressos, els contagis i les defuncions segueixen baixant setmana a setmana

RedaccióActualitzat

Fa més de dos anys que va començar la pandèmia de la covid i ara és un dels moments més baixos, després de sis setmanes consecutives amb una millora de les xifres.

El virus circula poc i les ocupacions als hospitals es van reduint setmana a setmana. Diumenge, l'últim dia amb dades, hi havia 758 pacients. Fa quatre setmanes eren més de 1.800. Són dades que no es registraven des que va començar el pic de les diferents variants d'òmicron.

I a les UCI hi tenim una de les xifres més baixes fins ara: 26 persones ingressades, quan fa un mes eren 45.

 

En aquestes dades hi té a veure el control de la malaltia que hi ha ara mateix i, evidentment, la vacunació. Però també el fet que l'òmicron és menys greu que la resta de variants, al marge de l'edat i de l'estat de vacunació.

Diversos estudis al món ja apuntaven en aquesta direcció i ara se n'ha fet un a Catalunya que també ho confirma: la variant òmicron és menys greu que la delta i es redueix dràsticament el risc d'ingressar a l'hospital.


Vint-i-dos morts

Entre el 8 i el 15 d'agost s'han comptabilitzat 3.769 positius. Son 1.838 casos menys que fa una setmana, quan es van registrar 5.607 casos positius.

Pel que fa a les persones mortes per covid a Catalunya l'última setmana, van baixar de 27 a 22, dels quals cinc tenien menys de 69 anys i 17 eren més grans de 70.

Pel que fa als 758 ingressats, 583 tenien més de 60 anys. D'aquests, 277 en tenien més de 80, el grup d'edat amb més ingressats.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Òmicron
Anar al contingut