La importància de l'educació sexual per trencar tabús com la regla i l'ejaculació

Nens i nenes de sisè reben tallers sobre els canvis en l'adolescència, però també sobre les relacions sexuals, la violència i els abusos

Actualitzat

Que la regla deixi de ser una cosa fastigosa, un fluid desagradable, que, a més, molesta, i pensar que la menstruació té un valor.

Això és el que s'ensenya a les nenes de sisè de primària en els tallers sobre sexualitat i canvis en l'adolescència, en què s'aprofundeix en la menstruació.

Anna Sàlvia, psicòloga experta en Educació Sexual, els fa aquest plantejament a les nenes quan els explica per a què serveix la regla.

I els nens? L'Anna explica que de la regla se'n parla com una cosa negativa que passa a les dones, però almenys se'n parla. Els nois, en canvi, pràcticament no reben educació sexual.

"Els deixem sols. Els surt el semen i la seva família no els n'ha parlat mai, de semen. Potser han parlat d'espermatozous, però no de semen. I n'aprenen amb els amics, que en saben tan poc com ells, i ho fan des de la broma o d'un vessant vulgar, i després n'aprenen des del porno."


Per separat, els nens parlen de la primera ejaculació amb esperma, i les nenes, de la regla, però també de les relacions sexuals, de la violència i dels abusos.

Un llibre que parla sobre la regla
Un llibre que parla sobre la regla (CCMA)

I per ampliar coneixements, però sobretot per obrir canals de comunicació amb les filles i fills, les famílies també participen en una xarrada en línia. S'incideix en la necessitat d'educar en el respecte i el consentiment.

Finalment, en una última sessió, nenes i nens es retroben per intercanviar els coneixements i fomentar l'empatia entre ells.

 

 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut