La immunitat a la Covid-19 es perd al cap de 2 o 3 mesos, segons un estudi
Una veïna de Pequín passant un test de coronavirus (Reuters/Tingshu Wang)

La immunitat a la Covid-19 es perdria al cap de 2 o 3 mesos, segons un estudi

Una investigació feta a la Xina en una mostra reduïda de pacients indica que la resposta immunitària només és a curt termini

RedaccióActualitzat

Fins quan dura la immunitat al virus del Covid-19 entre les persones que han superat la malaltia? La comunitat científica intenta esbrinar-ho i els resultats que arriben de la Xina no són gaire esperançadors. Un estudi, fet en una mostra limitada de pacients, indica que els anticossos comencen a disminuir passats 2-3 mesos de la infecció.

L'informe, publicat a la revista "Nature Medicine" el 18 de juny i liderat per Ai-Long Huang, va analitzar 37 persones asimptomàtiques i 37 de simptomàtiques, diagnosticades de SARS-CoV-2 i procedents de Chongqing, abans del 10 d'abril.

Els pacients tenien edats d'entre 8 i 75 anys, amb una mitjana de 41.

Els investigadors han comprovat que, en la majoria d'aquestes persones, els nivells d'anticossos van començar a baixar passades vuit o dotze setmanes de la infecció.

 

La immunitat en pacients que han passat la Covid-19 es perd ràpidament, segons un estudi
Recerca d'una vacuna contra la Covid-19 en un laboratori de Sant Petersburg (Reuters / Anton Vaganov)

 

L'estudi ha conclòs que, vuit setmanes després de sortir de l'hospital, els nivells d'anticossos neutralitzants van caure un 81,1% en els pacients asimptomàtics, davant del 62,2% dels que del grup que sí que van tenir símptomes. És a dir, que la resposta immunitària dels asimptomàtics va ser més feble, en general, com apuntava també un estudi fet a Catalunya.

La mitjana dels dos grups indica que el nivell d'anticossos van disminuir més del 70% passades aquestes setmanes.

Tot i que la mostra que es va analitzar és petita i cal fer més estudis, els científics consideren que els resultats demostren el "risc potencial" de fer servir "passaports d'immunitat". Per això subratllen que cal continuar apostant per actuacions a favor de la salut pública com ara la distància física o l'aïllament dels grups més vulnerables.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Recerca científicaSalutCiència
Anar al contingut