Les imatges de la lava engolint les cases a La Palma, a vista de dron

El volcà continua absolutament actiu amb una força en l'erupció com no s'havia vist fins ara

Laura GalanActualitzat

El volcà Cumbre Vieja ha tornat aquest dilluns al vespre a estar en plena activitat, expulsant materials piroclàstics i lava. Amb la foscor de la nit, la colada incandescent es veu com avançava lentament, però imparable, destrossant el que troba al seu pas.

Del volcà n'ha sortit magma més fluid i líquid. La imatges enregistrades per un dron mostren de forma explícita com la lava devora una casa.

 

Al matí, l'activitat s'ha aturat durant més de dues hores, una treva que ha durat poc perquè, cap al migdia, s'ha tornat a reactivar amb espessos núvols de fum.

La baixada d'intensitat d'aquest matí ha coincidit amb un desplaçament sísmic al sud de l'illa, a profunditats d'uns 10 quilòmetres, similar als moviments que es van detectar abans de l'erupció. Per això, els experts no anticipen res sobre la seva evolució. Tampoc si la lava acabarà arribant al mar.

La llengua voreja la muntanya de Todoque, a només mig quilòmetre de la costa. Però, segons el comitè científic, el flux és força volàtil i això deixa escenaris oberts.

 

La zona on la lava tocaria aigua és a la línia costanera de Tazacorte. La previsió és que el contacte de la llengua de foc, a més de 1.000 graus, amb el mar generaria un núvol de gasos, especialment vapor d'aigua, però també altres de nocius.

Quatre nuclis del municipi ja han estat confinats preventivament. Tot i això, els experts no preveuen que pugui ser gaire perillós per a la població.

 

 

ARXIVAT A:
Volcà Cumbre ViejaLa PalmaLes Canàries
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut