Fina Rifà recull el premi Maria Rius
Fina Rifà recull el premi Maria Rius

La il·lustradora Fina Rifà guanya el premi Maria Rius

En la categoria d'honor a títol pòstum, el jurat ha premiat al dibuixant Francesc Vila i Rufas, Cesc

RedaccióActualitzat

El jurat del Premi Maria Rius reconeix la il·lustradora Fina Rifà. En aquesta segona edició del premi, s'ha reconegut la feina a títol pòstum, al dibuixant Francesc Vila i Rufas, Cesc.

Fina Rifà ha agraït el premi, organitzat per les llibreries Laie i La Caixa d'Eines, i ha evocat els orígens de la seva vocació, inspirada en els llibres d'il·lustradors com Junceda, Lola Anglada o Torné Esquius que hi havia a casa seva quan era petita. Tant Fina Rifà com Maria Rius han coincidit en el fet que continuen en actiu sempre que els projectes que els presentin siguin prou engrescadors.

La llarga trajectòria professional de la barcelonina Fina Rifà es caracteritza per compaginar la creació i la docència amb l'objectiu de convertir la il·lustració en una eina educativa i cultural valuosa. 

 

 


Segona edició

El Premi Maria Rius va néixer l'any 2018 impulsat per les llibreries La Caixa d'Eines i Laie amb l'objectiu de ressaltar la trajectòria d'una il·lustradora o d'un il·lustrador que sigui un referent i que hagi apropat la lectura als més petits.

El guardó consisteix en una insígnia de solapa de plata commemorativa que reprodueix una il·lustració de Maria Rius, en forma d'ocell, i un diploma.

Anar al contingut