La història d'una àvia de 87 anys que puja muntanyes des d'Alaska fins a la Patagònia

A Maria Boj, un dia el metge li va recomanar estar-se quieta a casa, i ella va decidir fer tot el contrari: rutes a peu per tot el món, encara que fins llavors ni tan sols havia pujat a un avió

Marta Masó / Kilian SolerActualitzat

"Jo no em sentia gaire bé i vaig anar al metge de la Seguretat Social i em va dir que m'estigués quieta a casa i mirant el televisor."

 

Amb 65 anys, la Maria Boj va fer tot el contrari del que li recomanava el metge. Va agafar el primer avió de la seva vida per volar fins a l'Himàlaia i fer una ruta per l'Annapurna.

 

 

Des de llavors, fa més de vint anys, no ha deixat de caminar per tot el món. Ha pujat cims a Alaska, la Patagònia, Noruega, Grècia, Armènia, Itàlia... Una llista tan llarga que per recordar-la s'ho ha d'anar marcant en un mapa.

 

 


La Maria i el seu fill Francesc

 

 

Són expedicions que fa acompanyant el seu fill, que té una agència de guies de muntanya. Rutes en grup que duren una o dues setmanes, amb caminades de set o vuit hores diàries.

"Quan som a l'aeroport, els que no em coneixen, quan veuen aquesta senyora gran, et miren volent dir: 'Aquesta senyora ve amb nosaltres?' I llavors n'hi ha hagut molts que m'han felicitat."

 

 

 

El fill de la Maria, Francesc Masó, destaca la "constància" de la seva mare.

"La meva mare és una dona que té molta constància. Com que porta un ritme molt bo, és lent però segur, va fent, no ha de parar cansada. Molta gent la respecta i es posa darrere seu. I, generalment, la Maria és la primera de la fila. I el segon dia, quan veuen com que camina diuen: 'Jo vull ser com la Maria.'"


I el "Jo vull ser com la Maria" s'ha convertit en el nom que té el seu compte d'Instagram, on es van penjant les imatges de tots els seus viatges. En moltes de les fotos se la veu fent l'avió, i el Francesc explica per què.

"Quan arribem a dalt d'un cim diu: 'Vull la meva foto', i és fent l'avió, que diu ella, que realment és una posició de ioga, que és l'àngel."

 

 

Quan la Maria, de 87 anys, no pot viatjar i s'ha de quedar a Olot, no deixa de fer activitats. Continua caminant, però també va a classes de pintura i ioga.

Només aquest any, la Maria ha estat al Vietnam, el Nepal o Alaska, i encara té previst fer dos viatges més: un a la Gomera i l'altre a Cap Verd.

"'Ui, jo, quan sigui gran, vull ser com tu', n'hi ha que em diuen. Però tots hem de fer el que podem."

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut