El gos ajudava molts excursionistes i els feia companyia en les seves travesses (Twitter@Benasque_)

La història del Norte, el gos guardià de l'Aneto, mort després de 21 anys al Pirineu

Allau de mostres de condol a les xarxes entre els aficionats a la muntanya per la desaparició de l'animal

RedaccióActualitzat

El Norte, conegut com "el guardià de l'Aneto", possiblement el gos més estimat del Pirineu, ha mort.

Sense amo conegut, l'afable animal va arribar a la vall de Benasc --ningú sap ben bé com-- ara fa 21 anys, i va decidir quedar-s'hi, entre el refugi de La Renclusa i l'hotel Llanos del Hospital.

Una imatge del gos, enmig d'una intensa nevada (Twitter@Benasque_)

Des de llavors i durant tots aquests anys, el Norte s'ha convertit en tota una institució, guanyant-se l'estima dels qui arribaven a aquest punt del Pirineu aragonès.

"Tristament, el nostre amic Norte, guardià de les muntanyes, ja no és amb nosaltres. Però romandrà al nostre cor i al cor de milers de muntanyencs a qui ha acompanyat en les seves travesses. Descansa en pau, amic." És el sentit missatge dels responsables del refugi, que han difós la notícia de la seva desaparició.

També l'hotel Llanos del Hospital, on passava llargues temporades, ha mostrat el seu condol pel traspàs del Norte:

"Gràcies, amic, per ser el nostre xerpa durant 21 hiverns. La teva fidelitat, valentia i presència sempre feia les aventures dels nostres muntanyencs més amenes i segures."


Sentida reacció a les xarxes

La seva desaparició ha provocat una sentida reacció a les xarxes, que s'han omplert de desenes de fotografies i missatges de record per part d'aficionats a la muntanya. I és que parlem d'un animal que durant més de dues dècades ha rebut els muntanyencs que s'apropaven a la zona.

I no només això. El gos no només rebia afectuosament tots els visitants a la vall, sinó que també els acompanyava en les seves excursions i, en alguns casos, fins i tot els ajudava fent-los de guia.

Ho explica en un fil de Twitter un usuari que repassa la història del gos.

El Norte ha deixat petjada a la vall de Benasc (Twitter@Benasque_)

El Norte feia uns mesos que arrossegava alguns problemes de salut, per la seva avançada edat. Ha deixat, això sí, una nombrosa cadellada com a herència. Falta veure si segueixen l'estela de l'estimat Norte.

ARXIVAT A:
Aragó
Anar al contingut