Sayed Sadaat treballa com a repartidor de menjar a domicili a Leipzig

La història de l'exministre de l'Afganistan que ara reparteix menjar en bici a Alemanya

Sayed Sadaat té 49 anys i treballa actualment a Lieferando, una empresa alemanya de repartiment de menjar a domicili

Emili Casellas Ràfols

La vida dona moltes voltes, i a vegades el futur et porta situacions inesperades. Sayed Sadaat, un home de 49 anys, és el protagonista d'una  història que ha agafat més transcendència arran del control de l'Afganistan per part dels talibans.

Es tracta de l'exministre de Comunicacions del govern de l'Afganistan, que l'any 2018 va deixar el càrrec amb l'objectiu de trobar una vida millor fora del país.

No va ser fins al desembre de l'any passat quan va decidir viatjar a Alemanya, on actualment, amb la seva bicicleta i el seu uniforme taronja, reparteix menjar als ciutadans de la ciutat de Leipzig.

La història l'ha donat a conèixer Josa Mania-Schlegel, un reporter del diari Leipzig Volkszeitung, el qual va coincidir amb ell pels carrers de la ciutat renaixentista ubicada a l'est d'Alemanya.

 

"No em sento culpable de res", assegura l'exministre afganès en relació amb totes les crítiques que ha rebut des del seu país després d'haver canviat tan radicalment la seva forma de vida.

De fet, té clar que altres polítics afganesos que han marxat del país haurien de seguir el seu camí: "Espero que no s'amaguin i que treballin de cara al públic i amb la ciutadania".

Sayed Sadaat té la doble nacionalitat, afganesa i britànica, però va decidir prioritzar Alemanya per qüestions econòmiques, ja que considerava que el país germànic li podia oferir un futur millor tenint en compte la seva formació professional i la seva experiència.

Té dos màsters per la Universitat d'Oxford, un en comunicacions i un altre en enginyeria electrònica, i té com a objectiu poder acabar treballant a Deutsche Telekom, una empresa alemanya experta en telecomunicacions i considerada la principal proveïdora a escala europea.

Sayed Sadaat és un exministre afganès que actualment treballa com a repartidor de menjar a domicili (Reuters)

La barrera de l'idioma

Tot i la formació professional, l'exministre afganès va trobar una barrera que li va impedir arribar a treballar d'allò que tant desitjava: l'idioma. Sense el domini de l'alemany, les seves possibilitats eren escasses.

"La llengua és la part més important", considera un Sayed Sadaat que cada dia fa quatre hores d'alemany en una escola d'idiomes abans de començar el seu torn nocturn, que acostuma a ser de sis hores diàries.

Aquest canvi radical li genera felicitat. "Ara porto una vida senzilla, i no me n'avergonyeixo per la meva feina ni em sento inferior".

Ara, amb la retirada de les tropes nord-americanes, són molts els ciutadans afganesos que volen seguir els seus passos i trobar un futur més esperançador a Alemanya.

ARXIVAT A:
AfganistanAlemanya
Anar al contingut