Després de lluitar un any, la Delfina ha superat un càncer de la sang (Facebook)

La història de la Delfina, una nena que ha guanyat una batalla contra el càncer

Fa un any li van diagnosticar un limfoma, un càncer molt agressiu, i ha fet 52 sessions de quimioteràpia

RedaccióActualitzat

Una foto de la Delfina, una nena argentina de 9 anys, s'ha fet viral: ha estat compartida més de 7.300 vegades a Facebook.

A la imatge, la Delfina apareix dreta, davant de l'hospital Niño Jesús de San Miguel de Tucumán, mostrant un full de paper en què, escrit a mà, s'hi pot llegir: "Vencí el càncer".

La foto és la primera victòria de la Delfina i els seus pares després d'un any de lluita contra la malaltia.

Ara fa un any, quan en tenia 8, a la Delfina li van diagnosticar un tipus de càncer molt agressiu. En concret, tenia el limfoma de Burkitt, no hodgkinià, un càncer que afecta un tipus de glòbuls blancs, els limfòcits, que ajuden a combatre les infeccions.

Abans de rebre la mala notícia, la Delfina i els seus pares van passar per l'angoixa de nombroses consultes, proves i diagnòstics fallits.

Un cop van tenir la certesa de què li passava, els pares de la Delfina van tancar el negoci familiar, d'hostaleria, per poder estar sempre al costat de la seva filla.

En declaracions al diari argentí Clarín, la Delfina explica com s'ha acabat acostumant al tractament, als metges i a l'hospital.

"La primera vegada que em van internar pensava que em tractarien malament, jo no els contestava res, però després em vaig acostumar als metges, a les injeccions. Ja no ploro quan em treuen sang."


Durant aquest últim any l'han acompanyada fins a 52 sessions de quimioteràpia i han anat explicant tot el procés en una pàgina de Facebook, "Todos por Delfi". El 19 de juliol, hi van poder fer la publicació que més desitjaven: la foto de la seva filla proclamant que ha superat el càncer.

 

 

En el text que l'acompanya, la Mayra, mare de la Delfina, té paraules d'agraïment per a totes les persones que l'han atès i per a tothom que ha seguit el seu cas i ha desitjat la seva recuperació.

Comença referint-se al cartell tan senzill amb què fan l'anunci, i acaba emocionada i agraïda.

"No he tingut l'oportunitat de fer un cartell com ella volia! Enmig de la felicitat i no saber com reaccionar i sento que estic en un núvol."

"La meva filla! La meva formosa, dolça i valenta Delfi bombó! Ella s'emporta tot el crèdit tot!!! Una fortalesa com ningú!! Gràcies, gràcies i més gràcies. No tinc paraules, no sé ni què dir! Moltes gràcies a tothom!!!!!"

 

"Viurem el dia a dia"

Aquest dimarts, en una nova publicació, la mare de la Delfina explica que "mai em vaig imaginar que es fes tan viral la foto" de la seva filla en què anunciava que havia superat el càncer.

 

 

Remarca, a més, que són conscients que la lluita no ha acabat.

"La Delfina ha guanyat aquesta batalla, no la guerra. Som conscients del que pot arribar a venir més endavant. Lamentablement hi ha moltes possibilitats que la malaltia torni."

Per això, assegura, volen gaudir del temps que tenen.

"Ens dedicarem, simplement, a viure el dia a dia i fer feliç la meva petita guerrera. No puc predir el que vindrà. Seguirem omplint-la d'amor. Gaudirem d'aquest moment que Déu ens ha regalat de felicitat immensa."

ARXIVAT A:
CàncerViral
Anar al contingut