La Cristina i el Guillem tenen una parada de llibres de segona mà a Gràcia
La Cristina i el Guillem tenen una parada de llibres de segona mà a Gràcia

La història de la Cristina i el Guillem: viure al carrer per no haver de separar-se

La Cristina i el Guillem fa un mes que dormen al carrer i un any que busquen una habitació, mentre que l'única opció que se'ls ofereix des de les administracions és una plaça en un centre sociosanitari només per a ell

RedaccióActualitzat

Fa un any que dormen on poden: al carrer, als lavabos d'un hospital o, a estones, dins un autobús o un vagó de metro. Abans, la Cristina Sánchez i el Guillem Moles vivien en una habitació llogada, però van haver de marxar perquè una fuita d'aigües fecals la va fer inhabitable. "Valia molts diners arreglar-ho, no ho arreglaven i vam haver de marxar d'allà", explica la Cristina.

Estan en seguiment de Serveis Socials des de fa quatre anys i són demandants d'habitatge públic. A ell, l'Ajuntament de Barcelona li ha ofert ingressar en un centre sociosanitari. Una opció que rebutgen perquè implicaria separar-se."L'administració l'únic que ens ofereix és això, que l'ingressi a ell en un sociosanitari, i, clar, nosaltres aquesta opció no la volem", diu la Cristina.

El seu objectiu és trobar una habitació per a tots dos i que estigui adaptada a les necessitats de mobilitat del Guillem. Tots dos tenen una pensió, i entre els dos ingressen gairebé 1.000 euros al mes, però no troben una habitació de lloguer. Des de la parada de llibres de segona mà que tenen al carrer Astúries de Barcelona, el Guillem afirma: "Nosaltres podem pagar fins a cinc-cents euros".

També els han acompanyat a la Fundació Arrels, on ara els ofereixen una dutxa diària i els han inclòs en una llista d'espera per aconseguir una habitació adequada.

Els llibres els els regalen i guarden els veïns del barri de Gràcia. I així, dia a dia, esperant que li renovin el permís per poder vendre els llibres al carrer sense patir per si la Guàrdia Urbana els requisa.

Aquesta és la seva història:

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut