La història de Jordi Perales, un nen robat que ha aconseguit trobar la mare biològica

Els pares adoptius li van explicar que la mare biològica l'havia donat en adopció voluntàriament, tot i que ells havien fet servir un circuit no legal, però que s'utilitzava aleshores, per adoptar-lo

RedaccióActualitzat

Durant el franquisme i fins ben entrada la democràcia, milers de nens i nenes van ser robats en el moment de néixer. La xifra s'eleva fins als 300.000 nadons robats o desapareguts a Espanya, segons un treball d'investigació de l'antropòloga de la Universitat Rovira i Virgili, Neus Roig.

Jordi Perales va ser un d'aquests nens, va néixer el 1977, i fa poc s'ha retrobat amb la seva mare biològica:

"Avui és un dia una mica especial per a mi i us ho voldria explicar. Avui és l'aniversari de la meva mare biològica. Soc fill (biològic) d'una dona meravellosa, el fill que l'Església catòlica li va dir que s'havia mort durant el part".

 

 

D'aquesta manera Jordi Perales resumeix en un tuit una història que va començar el dia que va néixer, però que ell no va descobrir fins fa 5 anys, quan va trobar feina al Parlament Europeu i li van demanar el certificat literal de naixement.


Jordi Perales Giménez:

No consta ni pare ni mare. Hi ha una anotació al marge que hi posa adopció i tal. Clar, en aquell moment et cau el món damunt. Va ser molt dur"

 

Pares adoptius del Jordi Perales

 

Així va ser com va descobrir que els seus pares no eren els biològics, sinó els adoptius, però mai l'hi havien explicat:

"Ells em van explicar que ho havien fet de manera completament no legal però sense fer mal a ningú. Que la persona m'havia donat en adopció voluntàriament i que s'havia fet servir un circuit que s'utilitzava llavors"

Jordi va necessitar ajuda psicològica per superar aquesta situació. Al cap d'un any i mig va anar al Departament d'Afers socials i Famílies per descobrir els seus orígens. Durant la investigació van trobar la seua fitxa de naixement i van poder localitzar la mare biològica del Jordi.

 

Jordi Perales

 

Segons explica, va saber que la seva mare era una jove d'ètnia gitana que s'havia quedat embarassada. Una congregació religiosa la va acollir i, quan va donar a llum l'any 1977, li van dir que el seu fill havia mort:

"Quan va saber que no havia mort. Imagineu una persona que creus que ha mort. Un fill que creus que ha mort i que t'apareix de nou. Doncs clar, et cau el món damunt. En fi, per a ella va ser més dur que per a mi"

 

Jordi Perales a Salou on viu la seva mare biològica

 

L'abril del 2018 es van veure per primer cop. I enguany han passat el primer Nadal junts. Fa 3 mesos, el Jordi va començar una nova vida a Salou, a prop d'ella, des d'on mira cap al futur amb les dues famílies al cor. Amb la idea que es puguin conèixer aviat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut