app pilarin
L'aplicació ja està diponible a l'App Store
Barcelona

La història de Catalunya amb dibuixos de Pilarín Bayés, una nova aplicació per a l'iPad

La dibuixant Pilarín Bayés ha llançat al mercat una aplicació per a iPad per explicar la història de Catalunya.

RedaccióActualitzat
Es tracta d'una adaptació a l'era digital del llibre d'Oriol Vergés que va il·lustrar els anys 70, però aquest cop reeaditada amb vista a Sant Jordi i actualitzada amb la història més recent del país.

No es tracta d'un e-book, sinó d'una aplicació interactiva que permet, per exemple, dibuixar les quatre barres a l'escut de Guifré el Pelós, escoltar la veu del president Terradelles dient "Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí" o dissenyar una pancarta personalitzada per a la manifestació del juliol del 2010.

La filla de la popular vigatana, Marga Sala, coordinadora d'aquest projecte innovador, ha expicat que l'aplicació està adreçada a tots els públics i té dues finalitats: la pedagògica i la lúdica.

Tot i que s'ha pensat per als més petits, considera que és interessant també per als adults.

Aquest programa es pot consultar en català, castellà i anglès. La versió catalana i castellana estan locutades per Òscar Dalmau.

La "Història de Catalunya de la Pilarín" es pot descarregar a l'App Store. La versió gratuïta permet llegir i interactuar amb una part del llibre i, si es vol, es pot comprar sencer per 79 cèntims d'euro.




Anar al contingut