Ucraïna denuncia atacs amb bombes de fòsfor blanc a la planta d'Azovstal

L'Ajuntament de Mariúpol ha denunciat el llançament de bombes de fòsfor blanc contra la planta metal·lúrgica d'Azovstal, l'últim bastió defensiu de la ciutat. L'assessor de l'alcaldia, Petró Andriustxenko, ha acusat Rússia d'aquest atac i ha destacat el perill que representen aquest tipus d'armes.

"Han fet servir projectils incendiaris 9M22S amb capes de termita. La temperatura de combustió és de més de 2.000 ºC. És gairebé impossible aturar la crema."

Anton Guerastxenko, assessor del Ministeri de l'Interior ucraïnès, ha compartit a Twitter un vídeo en què es veuria l'atac amb bombes de fòsfor.

Les bombes de fòsfor blanc són un projectil incendiari el contingut del qual comença a cremar quan entra en contacte amb l'aire. El seu ús està prohibit en zones poblades, d'acord amb el dret internacional, pel seu abast indiscriminat i per la brutal devastació que provoquen.

Andriustxenko ha publicat a Telegram imatges dels projectils on es poden llegir inscripcions en referència a l'Orquestra Kalush, el grup que ahir va guanyar Eurovisió representant Ucraïna. "Així reacciona Rússia a la nostra victòria", ha afegit.

Les imatges també s'han publicat en diversos comptes de Twitter, com el d'Olena Halushka, del Centre d'Acció Anticorrupció d'Ucraïna.

Anar al contingut