Imatge d'una àvia (Pixabay)
La proposta pretén alliberar la Seguretat Social d'aquest pes (Pixabay)
Madrid

La guardiola de les pensions, de 66.000 milions a 8.000 en 7 anys

La ministra de Treball explica que l'any que ve també caldrà demanar un crèdit per pagar les pensions

RedaccióActualitzat

L'anomenada guardiola de les pensions continua buidant-se. Segons les dades del govern espanyol, si fa 7 anys tenia 66.800 milions, actualment hi queden poc més de 8.000 milions. Concretament, 8.061 milions.

El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Octavio Granado, creu que la gestió de l'anterior govern, de Mariano Rajoy, ha fet perdre diners al fons de reserva de les pensions, perquè els valors a curt termini on estan col·locats els diners tenen rendibilitats negatives. Per Granado, caldria haver destinat la part de la guardiola que no s'havia de fer servir a inversions que permetessin ingressar més:

"El fons de reserva té una quantia que, en aquests moments, s'equipara a la que tenia a principis de 2003. La situació és de tot menys esperançadora."

 


La ministra de Sanitat, Magdalena Valerio, ha avançat que l'any que ve s'haurà de tornar a demanar un crèdit per fer els pagaments ordinaris i extraordinaris de les pensions, perquè amb les cotitzacions a la Seguretat Social no n'hi haurà prou.

Especial relacionat: Has pensat si tindràs pensió?

Valerio ha remarcat que demanar crèdit no és una opció que li agradi i ha defensat que s'obtinguin més diners o bé amb impostos nous o, sobretot, a través dels pressupostos generals de l'Estat:

"Aquí pot haver-hi debat sobre si impostos generals, impostos especials 'ad hoc' per a les pensions. Podem discutir això. Però que necessitarem una injecció via pressupostos generals de l'Estat és inqüestionable."

Aquestes fórmules de finançament es debaten al Pacte de Toledo, que aquest dimarts s'ha reunit després del principi d'acord per tornar a lligar l'augment de les pensions amb l'IPC.


Notícia relacionada: Toc d'alerta de l'FMI: lligar les pensions a l'IPC pot fer perillar el sistema

ARXIVAT A:
Economia de butxacaPensions
Anar al contingut