Barcelona

La Guàrdia Urbana detecta set casos més de conductors sense carnet a Barcelona

Continua la campanya de seguretat viària contra els que condueixen sense tenir carnet. Només a Barcelona, la Guàrdia Urbana ha establert cinc punts de control en diferents barris de la ciutat durant el primer dissabte en que la mesura està en vigor. S'han fet 180 controls de documentació i alcoholèmia i en només tres hores s'han detectat set nous casos de persones al volant sense permís de conduir. De fet, la ciutat de Barcelona és on s'han detectat més infractors, amb 36 conductors imputats fins ahir al vespre.

Actualitzat
En total, ja són pràcticament 40 els conductors imputats per via penal a Barcelona ciutat des que dijous, 1 de maig, va entrar en vigor la reforma del Codi Penal. El primer dia de la mesura ja es van detectar vuit conductors. Els primer judicisi ràpids, però, no han imposat penes gaire grans i en la majoria dels casos s'han limitat a multes i treballs per a la comunitat. Això sí, els quedaran antecedents penals i si eventualment tornessin a anar als tribunals els podrien condemnar a presó. A més, els antecedents els poden afectar en altres aspectes com ara aconseguir un permís de residència, el de treball o l'accés a la ciutadania espanyola.

La reforma legislativa persegueix els conductors que han perdut tots els punts, els que tenen el carnet retirat per ordre judicial i els conductors que mai n'han tingut.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut