Pla obert d'una actuació del Seprona de la Guàrdia Civil contra la pesca furtiva a la demarcació de Lleida, en una imatge d'arxiu. (Horitz…
Pla obert d'una actuació del Seprona de la Guàrdia Civil contra la pesca furtiva a la demarcació de Lleida, en una imatge d'arxiu. (Horitzontal)

La Guàrdia Civil tramita 372 denúncies de pesca en els darrers dos anys a la demarcació de Lleida

Actualitzat

ACN Lleida.-La Guàrdia Civil ha aixecat 372 denúncies administratives en matèria de pesca durant els anys 2019 i 2020 a la demarcació de Lleida, en les diferents actuacions dutes a terme pel cos per prevenir la pesca furtiva en rius i embassaments lleidatans. L'embassament de Rialb, entre les comarques de la Noguera i l'Alt Urgell, és on s'han registrat el major nombre d'infraccions. Durant el 2020, la Guàrdia Civil va posar 122 denúncies administratives, en les 129 inspeccions efectuades, mentre al 2019 va detectar 250 infraccions en les 271 inspeccions dutes a terme. Des del cos atribueixen aquest descens del 2020 en relació amb l'any anterior a les restriccions de mobilitat decretades per la covid-19.

Entre les causes més comunes d'infracció, destaquen les captures amb arts il·legals (esquers i hams no autoritzats), pescar amb més canyes de les permeses i pescar fora de l'horari hàbil. La Guàrdia Civil assenyala que resulta cada vegada més freqüent trobar pescadors que porten a terme pesca recreativa sense la corresponent llicència o sense permís del vedat de pesca, sent la major part d'aquests infractors, aficionats a la pràctica esportiva de la pesca, amb residència habitual a la demarcació de Lleida. Actuacions més rellevantsL'actuació més destacada duta a terme pel cos en matèria de pesca durant el 2019 a les comarques lleidatanes va tenir lloc a l'embassament de Rialb. Els agents del Seprona van sorprendre quatre homes de nacionalitat xinesa, desafiant la prohibició de pescar en horari nocturn, sent localitzats a la vora de l'embassament, en un campament que havien instal·lat per pernoctar durant la nit. A més d'altres arts de pesca, els furtius usaven cèrcols de metall amb una xarxa en el seu interior, on mantenien vius diversos exemplars de carpa (Cyprinus carpio), una espècie catalogada com a exòtica invasora. Durant l'actuació, el cos va posar nou denúncies per infringir la Llei de Pesca i una altra per accedir amb vehicle a motor al llit sec del propi embassament (Llei 9\/1995, de 27 de juliol, de regulació de l'accés motoritzat al medi natural). Pel que fa al 2020, el Seprona va denunciar un jove, no resident a la demarcació de Lleida, que pescava el mes de setembre, de nit, al vedat de pesca d'Alfarràs (Segrià) de manera il·legal, després de comprovar com aquest pescador furtiu presumia d'això amb imatges i vídeos en el seu perfil d'una coneguda xarxa social. La Guàrdia Civil va proposar per a sanció per incompliment de les obligacions establertes en la normativa reguladora de pesca totes les irregularitats observades durant aquests dos anys, van ser proposades

Anar al contingut