La Guàrdia Civil torna a registrar Unipost, on va intervenir notificacions de l'1-O

Queda en llibertat el director general d'Unipost mentre continua l'escorcoll de la seu per part de la Guàrdia Civil

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha deixat en llibertat el director general de l'empresa, Pablo Raventós, detingut aquest dijous al matí en una operació en què s'ha registrat el seu domicili particular, una oficina de l'Hospitalet de Llobregat i la seu social de la companyia.

La Guàrdia Civil ha tornat a registrar la seu central a Catalunya de l'empresa Unipost, a l'Hospitalet de Llobregat, on el setembre va intervenir més de 45.000 notificacions per constituir les meses electorals del referèndum de l'1-O, per buscar informació relacionada amb la participació d'Unipost en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, com ara factures que acreditin pagaments de serveis relacionats amb aquella consulta suspesa pel Tribunal Constitucional.

Els agents hi han entrat cap a les vuit del matí i han fet sortir els treballadors que ja hi eren. Amb la Guàrdia Civil només hi ha quedat el director de recursos humans i després s'hi ha afegit Raventós.

 

A banda de la seu central d'Unipost, també s'han registrat la seu social, que és al carrer Mallorca de Barcelona, i el domicili particular del director general de l'empresa, Pablo Raventós, que ha estat detingut a primera hora del matí i després ha estat traslladat a la central de la companyia a l'Hospitalet de Llobregat, per prosseguir amb el registre. A la tarda, els agents l'han traslladat a la comandància de la Guàrdia Civil a la Travessera de les Corts de Barcelona, on posteriorment ha quedat en llibertat.

L'operació l'ha ordenada el titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, que investiga, des de fa mesos, els preparatius del referèndum. Es dona la circumstància que les defenses van demanar la recusació del jutge, i l'Audiència de Barcelona està considerant aquesta petició, sobre la qual no s'ha pronunciat.

 

Unipost ja havia estat objecte, el 19 de setembre, de diversos registres, quan la Guàrdia Civil va presentar-se en diverses instal·lacions de l'empresa a Terrassa, Manresa, Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Es dona la circumstància que Unipost, actualment, està en situació de concurs de creditors i té presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a la totalitat de la plantilla.

Unipost va ser contractada per la Generalitat per fer enviaments de documentació relacionada amb el referèndum de l'1 d'octubre. Anteriorment també li havia fet encàrrecs similars relacionats amb el procés participatiu del 9 de novembre del 2014.

Anar al contingut