Madrid

La Guàrdia Civil publica unes imatges del rescat dels espeleòlegs espanyols accidentats al Marroc

La dificultat per accedir al lloc dels fets i poder treure els cossos dels dos espeleòlegs morts va obligar la Guàrdia Civil a instal·lar unes fortes mesures de seguretat per no posar en perill la seva vida

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha fet públiques unes imatges dels moments del rescat dels tres espeleòlegs espanyols accidentats en un penya-segat de 400 metres de profunditat a les muntanyes de l'Atles, al Marroc.

Només un dels tres espeleòlegs, Juan Bolívar, va poder salvar la vida. Gustavo Virués ja era mort quan els equips de rescat van localitzar el grup i José Antonio Martínez tenia una cama trencada i una forta contusió al cap. Va morir abans de poder ser evacuat.

Els companys dels expedicionaris criticaven després de la recuperació dels cossos la lentitud del rescat perquè consideraven que el Marroc no disposava dels mitjans necessaris per rescatar els espeleòlegs en un escenari tan abrupte. A més, van trobar inacceptable que no s'autoritzés fins ben començada l'operació que equips especialitzats en rescats de muntanya, de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional, hi col·laboressin.

Per la seva banda, les autoritats marroquines van acusar els espeleòlegs d'imprudents i van puntualitzat que van ser agents marroquins, i no pas espanyols, els que van aconseguir rescatar viu el tercer espeleòleg atrapat.

Ara l'equip de rescat de muntanya de la Guàrdia Civil, format per 5 membres, ha fet arribar les imatges del moment del rescat al penya-segat de les muntanyes de l'Atles. La dificultat per accedir al lloc dels fets i poder treure els cossos dels dos espeleòlegs morts va obligar la Guàrdia Civil a instal·lar fortes mesures de seguretat per no posar en perill la seva pròpia vida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut