Casa de Carles Puigdemont, a Waterloo
La residència de Carles Puigdemont a Waterloo, a Bèlgica

La Guàrdia Civil i un jutge investiguen si Puigdemont ha rebut finançament públic

El jutge Joaquín Aguirre creu que part dels diners públics presumptament desviats cap a fundacions pròximes a l'àmbit del PDeCaT han pagat despeses relacionades amb l'expresident de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona investiga si s'han destinat diners públics per pagar despeses relacionades amb l'expresident Carles Puigdemont.

El jutge és Joaquín Aguirre, el mateix que instrueix la causa per la presumpta concessió fraudulenta de subvencions a fundacions pròximes a Convergència Democràtica.

En aquesta causa aquest dimarts es van detenir, entre d'altres, el director general d'Esport Gerard Figueras, en l'anomenada operació Voloh, continuació d'una anterior anomenada Estela.

Una conversa i 100.000 euros

La investigació es basa en un informe de la Guàrdia Civil, que alhora té com a base una conversa telefònica intervinguda el juny a l'exdirigent de Convergència Víctor Terradellas.

Segons aquest informe, en la conversa Terradellas diu que un amic seu busca 100.000 euros, i la Guàrdia Civil i el jutge creuen que aquests diners eren per finançar Puigdemont.

Segons la Guàrdia Civil, la conversa de Terradellas, que és el responsable de la fundació CatMón, va ser amb Miquel Casals, condemnat als anys noranta per la seva relació amb Terra Lliure.

La Guàrdia Civil creu que l'amic esmentat per Terradellas és l'exdiputat d'ERC Joan Puig, que asseguren que té contacte directe amb Carles Puigdemont.

2 milions d'euros a CatMón

La investigació va desvelar-se el maig del 2018, quan en l'inici de l'operació Estela, es va detenir Tarradellas i quatre persones més, acusades de desviar diners públics cap a empreses i fundacions pròximes a l'espai convergent.

Segons la investigació d'aquest cas, la fundació CatMón, hereva d'antigues fundacions de CDC, hauria rebut dos milions d'euros en subvencions presumptament fraudulentes. Algunes d'aquestes subvencions haurien sortit de l'àrea de cooperació internacional de la Diputació de Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés català
Anar al contingut