El compte oficial de la Guàrdia Civil ha respost al compte d'un poble fictici: Sant Esteve de les Roures
El compte oficial de la Guàrdia Civil ha respost al compte d'un poble fictici: Sant Esteve de les Roures

La Guàrdia Civil i Sant Esteve de les Roures: un diàleg impossible

El cos policial respon a Twitter a un poble fictici creat per un error seu

RedaccióActualitzat

En els informes de la Guàrdia Civil sobre la seva actuació durant el referèndum de l'1 d'octubre, els redactors hi van incloure un poble inexistent: Sant Esteve de les Roures.

L'error el va aprofitar un tuitaire amb ganes de broma, que va crear un perfil amb el nom de l'ajuntament d'aquest poble fictici i que es presenta com a "compte oficial".

Des d'aquest perfil irònic el tuitaire es dedica a intervenir a la xarxa sobre els temes que li interessen. Aquest divendres ha respost un tuit de Pablo Iglesias que elogiava la Guàrdia Civil per haver salvat un immigrant de morir ofegat.

L'ajuntament fictici ha respost dient que "un dia els salven i l'altre els disparen fins que moren ofegats", en referència a la tragèdia de Tarajal:

 


El gestor del compte oficial autèntic de la Guàrdia Civil s'ha indignat amb aquest tuit, s'ha pensat que era un compte oficial real d'un ajuntament real, i ha respost aquest dissabte preguntant-li si representava els seus ciutadans:

 

 

Notícia relacionada - Un supervivent de Tarajal: "La policia ens disparava a boca de canó"

En la conversa que ha seguit el compte de la Guàrdia Civil continua sense verificar l'autenticitat del compte ni l'existència real del poble, i li retreu que parli d'"impactes que no van existir":

 

Uns minuts després el responsable del compte fictici li ha revelat la inexistència del poble i ha afegit que l'origen real del nom és en els informes policials:

 

Notícia relacionada: El documental "Tarajal" remou les xarxes

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàSant Esteve de les Roures
Anar al contingut