Una de les seus del banc suís Mirabaud a Madrid (EFE)
Una de les seus del banc suís Mirabaud a Madrid (EFE)
Madrid

La Guàrdia Civil escorcolla la casa de la responsable de l'Oficina Antifrau espanyola

A partir de la "llista Falciani", la investigació se centra en l'activitat d'Alejandro Pérez Calzada, marit de la cap de l'Oficina espanyola d'Investigació del Frau, Margarita García-Valdecasas, sospitós d'haver portat fons milionaris a Espanya de manera il·legal

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil i la Fiscalia Anticorrupció ha escorcollat la casa de la responsable de la lluita contra el frau a l'estat espanyol, Margarita García-Valdecasas. El seu marit, Alejandro Pérez-Calzada, expresident de Venture Finanzas, és sospitós d'haver portat fons milionaris a Espanya de manera il·legal, segons diferents mitjans periodístics. L'operació està relacionada amb l'anomenada "llista Falciani", una de les més grans filtracions amb dades de presumptes defraudadors.

Els agents de la Guàrdia Civil s'han presentat aquest dimecres a les seus del banc suís Mirabaud a Madrid i Barcelona, i també al domicili de Pérez-Calzada, dins la investigació per blanqueig de capitals que porta l'Audiència Nacional sobre la "llista Falciani". L'expresident de Venture és el marit de la inspectora en cap de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF), germana de Julia García-Valdecasas, exdelegada del govern espanyol a Catalunya i exministra d'Administracions Públiques durant l'últim govern d'Aznar. Va ser precisament la responsable d'antifrau qui va entregar a la Fiscalia l'informe que va precipitar la detenció de l'exministre Rodrigo Rato.

Segons fonts periodístiques, durant l'escorcoll en el domicili de Margarita García-Valdecasas, els agents han requerit informació relacionada amb la societat d'inversions Venture Finanzas, adquirida per Mirabaud.

La Guàrdia Civil també ha entrat en una de les seus del Banc Sabadell a Madrid per registrar la taula de treball de Carlos Alberto Sánchez, que havia treballat per a Venture i que ara exerceix de "freelance" extern per a l'entitat bancària, que no està implicada en la causa.

Anar al contingut