La Guàrdia Civil es presenta al Palau de la Generalitat per demanar informació de l'1-O
Integrants de la comitiva judicial sortien del Palau de la Generalitat aquest migdia (ACN / Noèlia Llobera)
Barcelona

La Guàrdia Civil es presenta al Palau de la Generalitat per requerir informació de l'1-O

Agents de paisà també han anat a diverses conselleries per ordre del jutjat 13 de Barcelona

Actualitzat

Agents de la Guàrdia Civil s'han presentat aquest dimarts al matí al Palau de la Generalitat i a diverses conselleries per requerir informació vinculada a l'organització de l'1-O.

Els agents, vestits de paisà, hi han anat per ordre del jutjat número 13 de Barcelona, que investiga l'organització del referèndum.

Fins ara, consta que s'han presentat al Palau de la Generalitat, al Departament de Presidència, a la conselleria d'Acció Exterior i al Departament de Treball.

 

 

Al Palau de la Generalitat, els agents tenien ordre de demanar documentació al gabinet jurídic central i les oficines d'intervenció central. La investigació se centra en el pagament dels observadors internacionals.

 

 

Els agents donen així compliment a l'ordre de la titular del jutjat número 13 de Barcelona, dictada divendres passat a instàncies de la Fiscalia. Fonts del govern han informat que han facilitat tota la informació requerida.

 

Meritxell Budó, portaveu del govern, parla d'una "onada de repressió per part de l'Estat" (ACN / Mariona Puig)

 

L'arribada dels agents ha coincidit amb la celebració del Consell de Govern, que habitualment es fa els dimarts a Palau.


"Onada de repressió"

La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha emmarcat aquesta acció dictada pel jutjat número 13 en "aquesta onada de repressió que va començar fa dos anys".

"És un requeriment d'informació, un dels molts que s'estan produint aquests dos últims anys. No deixa de ser part de la repressió a la qual estem sotmesos."


La consellera de la Presidència encara ha afegit que "cada dia tenim una mostra més d'això per part de l'Estat".

ARXIVAT A:
Judici procésReferèndum 1-O
Anar al contingut