Constantí

La Guàrdia Civil inspecciona durant tres hores la impremta de Constantí per l'1-O

La Fiscalia de Tarragona ha obert diligències per investigar si en aquesta empresa s'han imprès 7.000 papers relacionats amb el referèndum

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha inspeccionat durant gairebé tres hores la impremta de Constantí investigada per la suposada elaboració de documents per a l'1-O. Els agents hi han entrat a tres quarts de tres de la tarda, i n'han sortit amb una caixa buida, segons ha explicat l'advocat de l'empresa.

Segons Tomàs Gilabert, la Guàrdia Civil ha fet una inspecció per ordre de la Fiscalia, que té la sospita que s'hi podria haver imprès material relacionat amb el referèndum després d'haver-ho publicat un mitjà digital.

"L'il·lustríssim senyor fiscal en cap té l'obligació de comprovar la veracitat de la notícia i per això ha comissionat la Guàrdia Civil perquè practiqui una inspecció a tota l'empresa. I la Guàrdia Civil, amb la seva experiència, ha practicat la inspecció de la millor manera que ha sabut, i no ha trobat res perquè res podria haver trobat."

Segons l'advocat, els agents han estat parlant amb alguns usuaris i han mirat diferents dependències de l'empresa, però el fiscal no ha considerat necessari entrar al despatx del gerent. L'empresa ha fet un comunicat agraint la paciència als clients.

Ho investiga la Fiscalia

La Fiscalia de Tarragona ha obert diligències per investigar aquesta empresa, Indugraf Offset, localitzada en un polígon de Constantí. Dijous al matí, la Guàrdia Civil els va lliurar un atestat sobre el cas, el mateix dia que el TC va suspendre cautelarment la convocatòria del referèndum de l'1-O i la llei del referèndum.

Durant més de 48 hores, dues patrulles de la Guàrdia Civil s'han estat a les portes de la impremta i han escorcollat els vehicles que sortien de les instal·lacions.

 

Militants i regidors de la CUP de diversos consistoris del Camp de Tarragona van repartir dijous paperetes de vot del referèndum als guàrdies civils que vigilaven l'empresa.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut