El general de la Guàrdia Civil José Manuel Santiago, aquest diumenge a La Moncloa

Crítiques a la Guàrdia Civil per dir que combat "el clima contra" el govern espanyol

Vox demana la dimissió de tot el govern i el PP reclama explicacions al ministre de l'Interior, que diu que ha estat "un lapsus"

Actualitzat

El cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago, ha dit aquest diumenge que el cos està treballant per "minimitzar el clima contrari a la gestió de la crisi per part del govern".

Ho ha dit en la roda de premsa de seguiment de la crisi del coronavirus, i en resposta a una pregunta sobre notícies falses:

"Dir-li que ara estem treballant amb els nostres especialistes en dues direccions: una a través de la prefectura d'informació amb l'objectiu d'evitar l'estrès social que causa tota aquesta sèrie de notícies falses, i una altra de les línies de treball és també minimitzar aquest clima contrari a la gestió de la crisi per part del govern. Totes aquestes notícies falses després les tractem de desmentir a través de les nostres xarxes socials."

Abans, el responsable de l'exèrcit havia dit que era fals que estigués previst fumigar la gent des de l'aire, i que s'havia confós la paraula "aerosols", publicada al BOE, per "aeronaus".

L'afirmació de Santiago que la Guàrdia Civil estigués treballant per "minimitzar" les crítiques al govern ha encès les xarxes socials i l'oposició al govern del PSOE i Unides Podem.

 

 

El PP reclama explicacions a Marlaska

Poc després, el PP ha anunciat que demanarà la compareixença al Congrés del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per donar explicacions.

Ho ha dit la portaveu, Cayetana Álvarez de Toledo, que ha dit que era "una prova dramàtica de la capacitat del govern per podrir les institucions":




Marlaska: "Un lapsus"

Marlaska ha fet referència a les paraules de Santiago poc després en roda de premsa, assegurant que devia haver estat "un lapsus".

"Desconec el que s'hagi pogut dir, perquè estava a la reunió de la conferència de presidents. Si aquestes són les expressions que ha proferit, ha hagut de ser un lapsus del general al contestar."

El ministre ha assegurat que el que combat la Guàrdia Civil no és "la crítica" al govern, sinó les falsedats en forma de notícia amb "voluntat de causar una gran alarma social amb risc objectiu per a l'ordre públic".

 

Abascal: "Alarma democràtica!"

Vox, per la seva banda, ha demanat "la dimissió del govern" perquè vol "matar la llibertat d'expressió fent servir una institució estimada pels espanyols, la Benemèrita".

El seu líder, Santiago Abascal, ha parlat directament de "cop d'estat", i ha assegurat que el govern Sánchez ha "ordenat" a la Guàrdia Civil que "vulneri la Constitució":


 

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Notícies falses
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut