Imatge de la seu de l'ICBC a Madrid
Imatge de la seu de l'ICBC a Madrid
Madrid

La Guàrdia Civil detén 5 directius en l'escorcoll del banc xinès ICBC per possible blanqueig de capital

Segons algunes fonts, a través d'aquesta entitat, s'haurien enviat 300 milions d'euros a la Xina eludint imposstos

RedaccióActualitzat

Detinguts 5 directius a Madrid en l'escorcoll del banc xinès ICBC, el més gran de la Xina, en la seva seu a Madrid. Entre els detiguts hi ha el director general de la sucursual i 4 directius més. 

La Guàrdia Civil escorcolla la seu del banc Industrial i Comercial de la Xina  a Madrid en una operació sobre una presumpta trama de blanqueig de capitals. Els agents de la Unitat operativa i la Fiscalis anticorrupció investiguen si a travès del banc s'enviaven diners d'Espanya a la Xina sense passar per l'agència tributària. Segons algunes fonts, a través d'aquesta entitat, s'haurien enviat 300 milions d'euros a la Xina eludint imposstos.

La fiscalia anticorrupció i la guardia civil investiguen des de fa temps  trames de majoristes xinesos que presumptament no paguen les tases d'importació i utilitzen una part de les vendes dels bazars per blanquejar diners a la Xina. L'any passat ja es va fer una operació on es van detenir una trentena de persones, entre les quals hi havia  treballadors de duanes, que no eren funcionaris. 

El cas es troba sota secret de sumari. ICBC també disposa d'una oficina al Passeig de Sant Joan de Barcelona.        
 

Anar al contingut