La Guàrdia Civil deté tres germans a Lleida acusats d'enaltir el terrorisme jihadista a través d'Internet

La Guàrdia Civil deté tres germans a Lleida acusats d'enaltir el terrorisme jihadista a través d'Internet

La Guàrdia Civil deté tres germans a Lleida acusats d'enaltir el terrorisme jihadista a través d'Internet

Actualitzat
La Guàrdia Civil, a la porta de l'habitatge on han detingut els tres germans acusats d'enaltiment del terrorisme jihadista a Lleida, amb la cinta policial. Imatge de l'1 de juliol de 2016. (Horitzonta

La Guàrdia Civil, a la porta de l'habitatge on han detingut els tres germans acusats d'enaltiment del terrorisme jihadista a Lleida, amb la cinta policial. Imatge de l'1 de juliol de 2016. (Horitzontal)

ACN Lleida.-La Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres a la matinada tres germans a Lleida acusades d'enaltir el terrorisme jihadista a través d'Internet. Es tracta de tres individus de 25,29 i 31 anys que gestionaven diferents comptes en diverses xarxes socials i plataformes digitals des d'on difonien la propaganda jihadista arribant a justificar i enaltir activitats concretes d'alguns grups. Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, entre els continguts que difonien, hi hauria abundant propaganda a favor del DAESH, dels talibans i altres grups de nacionalitat pakistanesa. Entre ells, vídeos que justificaven les execucions de l'Estat Islàmic, crides a l'aplicació de la 'sharia' o comentaris en contra de la comunitat xiïta. L'operació, que ha començat a les quatre de la matinada, ha estat dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

D'acord amb les investigacions, els detinguts havien aconseguit que cada vegada un major nombre de persones del seu entorn s'involucressin en l'enaltiment dels grups terroristes i justificació de les accions violentes, segons el Ministeri de l'Interior.La Guàrdia Civil duen a terme aquest divendres un registre amb l'objectiu de trobar documentació i material informàtic que permeti determinar fins on van arribar les tasques de difusió propagandística a través d'Internet i si formaven part d'una xarxa més gran, a més de l'origen dels continguts audiovisuals.