Agents de la Guàrdia Civil, el 15 de març enduent-se caixes amb documentació de la seu d'Òmnium
Agents de la Guàrdia Civil, el 15 de març enduent-se caixes amb documentació de la seu d'Òmnium
Barcelona

La Guàrdia Civil descarta que Òmnium rebés diners de la Generalitat per pagar l'1-O

Ho admet en un informe enviat al jutjat 13 de Barcelona, que destaca que l'entitat ha augmentat molt el pressupost els últims 5 anys

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil descarta que l'entitat sobiranista Òmnium Cultural hagi rebut mai subvencions de la Generalitat per pagar la campanya del referèndum de l'1 d'octubre.

Els investigadors del cos han remès un nou informe al jutjat número 13 de Barcelona que investiga l'1-O, basat en el material confiscat en els escorcolls a la seu d'Òmnium durant aquest any.

Notícia relacionada: Pinten esvàstiques a la façana de la seu d'Òmnium


El 98%, aportacions privades

De fet, les conclusions de l'informe admeten que la immensa majoria dels ingressos de l'entitat són privats i que els públics són residuals:

"A la vista dels documents, suports informàtics i correus objecte d'estudi, no existeix constància de subvencions o pagaments de la Generalitat a Òmnium Cultural. Els ingressos, al voltant del 98%, procedeixen d'aportacions privades."

Aquestes conclusions van en contra dels que defensen que hi va haver malversació de fons públics en la preparació del referèndum.

Notícia relacionada: ANC i Òmnium van gastar 1,5 milions d'euros per a l'1-O, segons la Guàrdia Civil


De 2,6 milions a 7,2 en 5 anys

L'informe de la Guàrdia Civil destaca que els últims 5 anys el pressupost d'Òmnium ha passat de 2,6 milions d'euros a 7,2, un creixement d'un 171%.

Aquestes xifres les treuen a un power point amb els comptes de l'entitat que van trobar a la seva seu durant els escorcolls que hi van fer per ordre del jutjat 13.

El primer va ser el 24 de gener, i els agents s'hi van estar tot el dia; el segon el 15 de març, al qual van dedicar 12 hores.

Notícia relacionada: La caixa de solidaritat recull 9,5 milions en 18 mesos i passa a mans d'una entitat

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OÒmnium CulturalProcés català
Anar al contingut