La Guàrdia Civil deixa en llibertat el president del Port de Barcelona, que veu "intencionalitat política" en l'operació

ACN Barcelona.-El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha quedat en llibertat cap a un quart de deu de la nit d'aquest dijous, després d'haver estat més de dotze hores retingut per la Guàrdia Civil mentre escorcollaven dependències del port en el marc d'una investigació contra el presumpte finançament irregular de l'extint partit CDC. Un cop ha estat deixat en llibertat Cambra, que ha col·laborat amb la Policia Judicial i ha facilitat tota la informació requerida, ha denunciat "intencionalitat política" en les diligències judicials. Al seu parer, les actuacions formen part d'una "operació programada" sense "cap sentit jurídic" atès que els procediments de contractació "són impecables", segons la seva opinió.

"No puc evitar pensar que aquesta actuació no deriva de la meva condició de president del Port, sinó que té una finalitat política clara", ha reiterat Cambra un cop ha estat deixat en llibertat. Cambra també ha volgut puntualitzar que l'escorcoll s'ha fet al seu despatx.Les diligències s'han efectuat sobre els expedients de la fase 4 de les obres de millora del dic de l'Est i de la fase 1B dels nous accessos a l'ampliació sud, que es van licitar mitjançant concurs públic, "d'acord amb la legislació vigent i respectant tots els requeriments tècnics i jurídics".Totes dues obres superaven els 3 milions d'euros d'import d'adjudicació i per això, s'assenyala des del Port, les licitacions van ser objecte de publicitat, tant comunitària, com ordinària. Cambra no va formar part mai de les meses de contractació per l'adjudicació d'obres, indiquen les mateixes fonts. En tots dos casos, les adjudicacions van ser aprovades pel Consell d'Administració del Port per unanimitat.Poc abans de les deu de la nit també ha acabat l'escorcoll a BIMSA, i a banda de Cambra han quedat en llibertat els altres tres detinguts sobre els quals el jutge encara havia de decidir, l'empresari Sergio Lerma, vinculat a Oproler i també detingut l'octubre del 2015; Ernesto Santolaria, director d'infraestructures de BIMSA, i Pilar Matesanz, directiva d'Infraestructures.cat.

Anar al contingut