Clients del bar Maldonado de Pallejà celebren la grossa de Nadal. (Foto: EFE)
Clients del bar Maldonado de Pallejà celebren la grossa de Nadal. (Foto: EFE)
Barcelona

La grossa, per ajudar els seus cinc fills a l'atur

La loteria de Nadal ha deixat a Catalunya 484 milions d'euros en premis, és a dir, un 11% més dels diners que s'hi van jugar. Cerdanyola del Vallès, Caldes de Montbui o Barcelona són algunes de les localitats agraciades amb premis de la rifa de Nadal. Molts dels premiats pateixen directament o indirectament les conseqüències de la crisi econòmica i, per això, molts asseguren que destinaran els diners a tapar forats o ajudar familiars a l'atur.

Actualitzat
Josefa García, veïna de Ripollet, ha guanyat 300.000 euros a la grossa de Nadal. Dedicarà els diners a ajudar els seus cinc fills. I és que tots estan a l'atur. També repartirà una part del premi entre els seus vuit néts. Va sortir a passejar dimarts a la tarda des de Ripollet. Sense tenir-ho previst, va arribar a Cerdanyola del Vallès i es va aturar a comprar el número 79250 a l'administració número 7. El dècim ha sortit premiat amb la grossa de Nadal. Josefa ha conegut la notícia a la sala d'espera del metge i ha decidit anar a l'administració on va comprar el dècim. "Demà serà un altre dia i podré anar al metge", ha dit.

L'alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, ha explicat que part de la grossa de Nadal ha anat a parar al barri de les Fontetes, un dels que té més atur de la localitat. "Ens fa il·lusió perquè és un barri treballador i lluitador", ha afegit Carmona.

L'Ignacio Mora va comprar loteria al bar Maldonado de Pallejà i li ha tocat també la grossa. Està a l'atur i té més de 50 anys. El premi "és per a les meves filles i per a mi. Tindré una bona jubilació", assegura molt content.

L'administració de loteria de Mercabarca ha repartit 135 milions de la grossa. Un dels afortunats en va comprar quatre dècims dimarts a la tarda: dos per a ell i dos més per a la seva mare i la seva germana. Els seus companys d'empresa han assegurat a Europa Press que després de saber la notícia ha marxat. No especifiquen si tornarà.

La Isabel Guerrero va comprar tres dècims agraciats amb un quart premi a l'administració La Sort, a travessera de Gràcia de Barcelona. Li han tocat 60.000 euros. El banc va estar a punt d'embargar-li el pis. Un dels seus fills es va vendre una plaça d'aparcament i li va donar els diners per poder conservar casa seva. Entre plors i emocionada, explica que utilitzarà els diners a tapar forats i en donarà una part als seus dos fills.

L'administració 1 de Caldes de Montbui ha repartit el segon quart premi. La seva titular, Rosa Viaplana, ha explicat que una empresa que ha tancat va comprar diversos dècims premiats. "M'han trucat. Estaven molt contents perquè aquest era un Nadal molt dur", ha explicat Viaplana.

Anar al contingut