Londres

La grip porcina podria haver arribat a la Gran Bretanya, Israel, Nova Zelanda i Colòmbia

La grip porcina que s'ha detectat a Mèxic podria haver arribat ja a altres continents. Les autoritats neozelandeses han posat en quarantena un grup d'estudiants que acaba de tornar de Mèxic perquè alguns d'ells presenten símptomes similars als de la malaltia. Al Regne Unit hi ha dues persones hospitalitzades. A Israel hi ha un possible cas, i l'últim país on s'ha detectat sospitosos a 9 persones és Colòmbia. França ha sortit aquest matí de la llista de països afectats després que s'ha confirmat que dos ciutadans que havien anat a Mèxic tenen la grip comuna i no la porcina.

Actualitzat
El ministre de Sanitat neozelandès ha admès que la grip porcina podria haver arribat al seu país. Segons ha explicat, deu estudiants que han tornat a casa després d'una estada de tres setmanes a Mèxic probablement tenen la malaltia. Tot el grup, format per 3 professors i 22 alumnes, està en quarantena per evitar que la malaltia s'estengui.

Mentrestant, els han sotmès a diverses proves per confirmar si han contret el virus. Alguns països d'Àsia i Oceania han declarat l'alerta per la possibilitat que el virus hi arribi.

A Europa, les sospites apunten ara al Regne Unit, on han hagut d'hospitalitzar dues persones a un hospital escocès. Els testos practicats a un auxiliar de vol de British Airways que va arribar a Londres procedent de Mèxic amb símptomes gripals han resultat negatius.

Israel, un noi de 26 anys que va arribar a Mèxic fa uns dies ha acudit a un hospital, on ha quedat ingressat perquè presenta símptomes de la malaltia.

Mentrestants, a Colòmbia, hi ha nou persones, arribades de Mèxic, que presenten símptomes de grip sospitosos i estan hospitalitzades.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut