Sarkozy visita una central nuclear francesa.
Sarkozy visita una central nuclear francesa.
París

La greu sequera que viu França, la pitjor en 35 anys, obliga a reduir durant una part del dia la producció de les nuclears

La forta sequera que molts departaments francesos estan vivint ja afecta la producció d'energia elèctrica provinent de les nuclears, que s'han vist obligades a modificar les seves pautes de funcionament d'acord amb la normativa.

Actualitzat
Es tracta de la pitjor sequera que viu França en els últims 35 anys i les centrals nuclears, en trobar-se ubicades majoritàriament a prop de les riberes dels rius, se'n veuen afectades de ple.

El mes passat un informe ja alertava de la possibilitat de "black out" elèctric al país si la situació dels rius no millorava. D'una banda, el cabal d'aquests no hauria permès a les nuclears insuflar la quantitat d'aigua necessària als seus circuits per tal de refredar el reactor; de l'altra, la poca quantitat d'aigua hauria suposat un augment de la temperatura de les riberes per sobre dels límits quan l'aigua provinent del circuits és retornada.

En vista de l'actual panorama, la decisió presa per les autoritats franceses passa per la reducció de la producció d'energia durant una part del dia, per tal de reduir els riscos d'accident, però també per minimitzar l'impacte sobre flora i fauna.
Anar al contingut