La gota freda marxa, però el cabal del Segura amenaça amb noves inundacions

Es manté l'emergència a la conca del Segura, entre el País Valencià i Múrcia
La gota freda marxa, però el cabal del Segura amenaça amb noves inundacions
Baix Segura

La gota freda marxa, però el cabal del Segura amenaça amb noves inundacions

Es manté l'emergència a la conca del Segura, entre el País Valencià i Múrcia
Redacció Actualitzat
TEMA:
País Valencià
Els carrers de Dolores totalment negats per l'aigua (EFE)
Els carrers de Dolores totalment negats per l'aigua (EFE)

El greu episodi de gota freda i tempestes que ha afectat des de dijous el sud-est de la Península ja està molt debilitat aquest diumenge i ara el front es mou cap a l'oest. Al darrere deixa un rastre de devastació, amb sis morts, grans destrosses materials, inundacions i l'evacuació de milers de persones.


Ja no hi plou, però es manté l'emergència a la conca del Segura, entre el País Valencià i Múrcia. Durant les pròximes hores s'espera que el cabal comenci a baixar progressivament, tot i que els volums de la conca del riu Segura continuen sent molt elevats. A les 10 de la nit de dissabte, l'aigua fregava la part superior dels ponts sobre el Segura a la localitat de Rojals:


 


La força de l'aigua ha trencat murs de contenció del riu en diversos punts i ha provocat desbordaments que demanen una ràpida intervenció d'equips especialitzats per segellar-los. Divendres, el mur de contenció del riu a la població d'Almoradí va cedir i va inundar tot el poble.

La situació no està normalitzada, l'Ajuntament d'Almoradí alertava a quarts de nou del matí de nous trencaments en els murs de contenció del riu i de pròximes evacuacions de població de la pedania de Las Heredades:


 

Dissabte a la nit el mur ja ha quedat reparat, mentre ha continuat activat el pla d'emergència del pantà de Santomera.

 

Això ha obligat que els veïns desallotjats del poble veí d'El Siscar i rodalia tornessin a passar la nit fora de casa. Tot i que divendres el pantà de Santomera va arribar al límit de la seva capacitat i va haver de desembassar aigua, n'ha pogut contenir una part molt més gran, que, si no, hauria anat riu avall i hauria augmentat encara més el cabal del Segura.

 

L'última zona que les tempestes han castigat amb força ha estat Andalusia, sobretot, Almeria, Granada i Màlaga. En total, els bombers han atès almenys 1.100 incidències. La majoria per habitatges, soterranis i garatges negats, per afectacions a les carreteres i per demanar rescats i salvaments.

A poc a poc es van fent públiques impactants imatges de rescats a les poblacions més afectades pels aiguats i pels desbordaments del Segura, com el d'aquest camioner que va quedar atrapat dins el seu vehicle al polígon industrial d'Oriola:

 


A Oriola, un tractor de la població ha hagut de rescatar un cotxe dels bombers que havia sortit de la carretera:

 Els veïns del Baix Segura, on hi ha algunes de les localitats més perjudicades pels pas de la DANA, busquen qualsevol manera de contenir i prevenir l'entrada de l'aigua dins les seves cases:

 

 

 

ARXIVAT A:
País Valencià

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut