Mario Jiménez, portaveu de la gestora del PSOE, aquest dilluns a Madrid
Mario Jiménez, portaveu de la gestora del PSOE, aquest dilluns a Madrid
Madrid

La gestora del PSOE vol decidir sobre els pactes postelectorals del PSC

Ho ha dit el portaveu de la gestora quan se li ha preguntat per un hipotètic pacte amb el nou partit que impulsa Ada Colau

RedaccióActualitzat

El PSOE vol participar en la decisió dels pactes post electorals que pugui tenir el PSC en el futur. Almenys això ha defensat el portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, quan se li ha preguntat sobre la possibilitat que el PSC pacti amb el nou partit d'esquerres que impulsa Barcelona amb Comú, amb Ada Colau al capdavant.

Jiménez ha admès que són "dues organitzacions independents i autònomes", però a pesar d'això ha afirmat que el PSC és la marca del PSOE a Catalunya i per tant no pot decidir cap pacte després d'unes eleccions autonòmiques o municipals sense el consentiment de tots els socialistes espanyols:

"El PSC, quan pren una decisió en l'àmbit de les eleccions autonòmiques, està decidint també pel PSOE, i pel PSOE només pot decidir el PSOE. Per tant, és el tipus de decisions que hem de compartir i que hem d'establir els mecanismes que articulin una millor comprensió de les dues organitzacions."

Preguntat si els militants del PSC haurien de votar en les primàries per escollir el líder del PSOE, Jiménez no ha volgut pronunciar-se. Pel portaveu de la gestora del PSOE aquesta i moltes altres qüestions són les que s'han de definir en la comissió negociadora que hi ha en marxa per replantejar la relació política i orgànica entre el PSOE i el PSC.

Anar al contingut