Madrid

La gestora del PSOE rebutja la proposta de vuit líders regionals d'una abstenció mínima

La gestora descarta que només s'abstinguin onze diputats en la investidura de Rajoy i exigeix disciplina de vot

RedaccióActualitzat

La petició dels líders territorials del PSOE perquè no els obliguin a votar la investidura de Mariano Rajoy ja ha rebut el "no" fulminant del president de la gestora del partit. Javier Fernández hi ha respost aquesta mateixa nit, per tallar d'arrel qualsevol inici de dissidència. La gestora exigeix disciplina de vot.

Vuit dels líders territorials socialistes van demanar per carta una abstenció mínima, és a dir, que s'abstinguin només onze diputats, els justos per investir Rajoy. Entre els firmants hi ha la presidenta de les Balears, Francina Armengol, o César Luena, de la Rioja. Els socialistes balears han autoritzat els seus dos diputats a votar "no" a Rajoy. També ho faran diputats del País Basc i Madrid. Però Javier Fernández ha contestat per escrit que "no hi ha debat" sobre aquesta qüestió després de la "fermesa" de la resolució del comitè federal.

Els partidaris de l'abstenció han anat incrementant el suport, però encara hi ha una bona part de dirigents i, sobretot, de militants que són totalment contraris a acabar facilitant el govern de Rajoy. Entre ells, els més destacats són els del PSC, que hi ratificaran el seu rebuig al consell nacional d' aquest dimarts. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va confirmar a RAC1 que els diputats del PSC al Congrés votaran "no" a la investidura de Mariano Rajoy,"votin el que votin" els seus companys del PSOE a l'hemicicle. Iceta va reconèixer que, davant d'aquesta situació, entendria que el PSOE volgués revisar la seva relació amb els socialistes catalans a partir d'ara.

Mentrestant, han començat les especulacions sobre qui podria liderar el nou PSOE. L'exministre Josep Borrell, defensor de l'abstenció, però amb contrapartides, no ha descartat en aquestes últimes hores optar a la secretaria general. El diari digital "El Confidencial" va més enllà i assegura que la setmana que ve presentarà oficialment la seva candidatura. Tindria el suport dels 93.000 militants que han firmat a favor d'un congrés extraordinari.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut