La gestió de la vaga al Prat encén la Generalitat i obre un nou front amb l'Estat

La Generalitat explicarà a consolats i ambaixades que el responsable de la crisi de l'aeroport "és l'Estat espanyol"

RedaccióActualitzat

Generalitat i govern espanyol tornen a topar. Ara, per la vaga dels treballadors dels controls de seguretat al Prat. El conseller de la Presidència, Jordi Turull, denuncia que "és l'Estat espanyol" el responsable de "la situació de crisi" que hi ha a l'Aeroport de Barcelona. Diu que així ho faran saber als consolats i ambaixades.

Segons el conseller de la Presidència, el que farà el Govern és explicar que l'Estat espanyol "ha estat absent en el conflicte, i s'ha dedicat a mirar cap a l'altre banda fins que la situació s'ha fet insostenible". Diu que és de "vergonya aliena, perquè afecta a la imatge del nostre país":

"L'Estat està perjudicant la imatge de Catalunya en el món."

Les declaracions de Julio Gómez-Pomar encenen el govern

Aquest diumenge, en la plena jornada de vaga i en la prèvia d'un altre dia de negociació entre les parts, ha desembarcat a l'aeroport el secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar.

El diputat d'Esquerra a Madrid ja ha carregat de matinada contra la visita de Gómez-Pomar. Criticava que "han trigat 15 dies a donar la cara":


El discurs del secretari d'estat encara ha agradat menys. Gómez-Pomar ha criticat els treballadors, ha afirmat que no sap per què només hi ha vagues al Prat, ha recomanat als passatgers que no arribin amb antel·lació i ha insinuat que la Generalitat veia de bon ull que la negociació s'ajornés fins dimarts.

La consellera de Treball, el departament que fa de mediador entre les parts, no ha trigat a respondre a les paraules del secretari d'estat. Ho ha fet en una sèrie de tres tuits:




Poc després s'hi han sumat el conseller de Territori i Sostenibilitat i el vicepresident Oriol Junqueras, que han augmentat la contundència de la resposta:



Dolors Bassa ha tornat a fer un tuit, aquest cop per respondre al líder del PP català, Xavier García Albiol, que ha culpat la Generalitat del caos del Prat:

I a mitja tarda, tuit de la Delegació del Govern espanyol. Assegura que segueixen treballant per resoldre el conlicte i demanen a Treball "que actuï en aquesta línia, exercint les seves competències com a mediador laboral, per tal d'assolir l'acord":



Anar al contingut