La gesta d'en Joe, el colom missatger que ha volat 13.000 km i que ara volen sacrificar
Les autoritats sanitàries australianes consideren que el colom missatger podria ser un perill per a la bioseguretat del país
La gesta d'en Joe, el colom missatger que ha volat 13.000 km i que ara volen sacrificar
Melbourne

La gesta d'en Joe, el colom missatger que ha volat 13.000 km i que ara volen sacrificar

Les autoritats sanitàries australianes consideren que el colom missatger podria ser un perill per a la bioseguretat del país

Redacció Actualitzat
TEMA:
Estats Units
El colom missatger ha estat batejat amb el nom de Joe en honor al president electe dels EUA

En Joe, el colom missatger batejat amb el nom de pila del president electe dels Estats Units, va desaparèixer el 29 d'octubre de l'any passat mentre participava en una cursa a l'estat d'Oregon. Després de viatjar, suposadament, més de 13.000 quilòmetres i travessar l'oceà Pacífic l'han trobat a Melbourne, a Austràlia.

Un veí anomenat Kevin Chelli-Bird ha descobert l'ocell, visiblement debilitat i esgotat, al terrat de casa seva. El nou amo d'en Joe, que bromeja dient que no té cap interès per les aus, tot i el seu cognom (ocell en anglès), va aconseguir alimentar el colom missatger i, així, fer que finalment s'instal·lés al seu jardí.

El colom portava una anella identificativa a la pota

 

D'Alabama a Melbourne

Kevin Chelli-Bird es va fixar en el colom perquè duia una anella a la pota, a través de la qual l'han pogut identificar. L'American Racing Pigeon Union (Associació Americana de Curses de Coloms) ha confirmat que el propietari del colom està registrat a Montgomery, Alabama.
 

La principal hipotesi és que en Joe va travessar l'oceà Pacífic com a polissó a bord d'un vaixell de càrrega.

La història, però, no s'acaba aquí, perquè les autoritats sanitàries australianes són molt estrictes amb les normes de bioseguretat de la fauna aviària autòctona i el volen sacrificar. Consideren que en Joe podria suposar un risc, especialment perquè no ha passat la quarantena obligatòria.

Kevin Chelli-Bird intentant interactuar amb en Joe

 

El Departament d'Agricultura, responsable de la bioseguretat al país, defensa que l'animal s'hauria d'eliminar perquè podria comprometre les poblacions d'aus salvatges i la seguretat alimentària a Austràlia.

També l'Associació Nacional de Coloms d'Austràlia accepta a contracor que el més segur és que en Joe sigui sacrificat, perquè reconeix que les aus que arriben dels Estats Units poden portar malalties exòtiques.
 

"Salvar en Joe"

El viatge d'en Joe té encara un altre gir. Una associació de rescat de coloms de Melbourne insisteix que cal salvar l'animal, perquè no es pot demostrar únicament per l'anella que en Joe hagi arribat dels Estats Units. És més, s'ha iniciat una campanya per reconstruir la història real del colom i evitar que sigui sacrificat.  

 

Hello pigeon people, just letting you know that we are working on helping Joe. We believe he is not an American pigeon...

Posted by Pigeon Rescue Melbourne on Dijous, 14 de gener de 2021

 

Segons els experts, el vol de colom més llarg registrat fins ara havia estat d'11.600 quilòmetres, des d'Arràs, a França, fins a Ho Chi Minh, al Vietnam, el 1931. En aquella ocasió, l'au va necessitar 24 dies per fer el seu viatge.

 

El colom missatger Joe, a la seva nova llar a Melbourne

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal Estats Units

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut