Barcelona

La Generalitat xifra l'impacte de la pandèmia en els seus comptes: 5.100 milions d'euros

Més de 3.800 milions d'euros corresponen a una  major despesa, mentre que 1.302 són conseqüència de la caiguda d'ingressos

RedaccióActualitzat

La Conselleria d'Economia ha quantificat els efectes de la pandèmia en els pressupostos de la Generalitat d'enguany, que s'havien plantejat com els primers sense dèficit. Fins ara, segons Pere Aragonès, vicepresident amb funcions de president, l'impacte de la crisi de la Covid-19 ha estat de 5.100 milions d'euros.

Amb tot, Aragonès preveu tancar els comptes d'aquest 2020 amb un dèficit que no superarà el 0,8 per cent, uns 1.500 milions d'euros aproximadament.

Del total de 5.100 milions, 3.826 milions d'euros corresponen a una  major despesa, mentre que 1.302 són conseqüència de la caiguda d'ingressos derivada de la pandèmia, amb menys recaptació dels tributs propis.  

Per Aragonès, el 2020 ha estat un "any convuls" i el 2021 hi haurà una "despesa rècord", superior a la d'enguany, per impulsar la recuperació de l'economia:
 

"La pandèmia sanitària s'ha de deixar enrere aquest 2021 a través de la vacunació. Però probablement els efectes de la pandèmia econòmica i social continuaran i el nostre objectiu és donar-hi resposta , com ho hem fet aquest 2020: amb més i millors serveis públics i amb ajudes directes als sectors econòmics i a les persones també més afectades".

 

Durant la pandèmia, l'augment de la despesa ha estat bàsicament per la sanitària, que s'ha disparat més de 2.000 milions per sobre del previst. A ajudes directes als sectors afectats s'hi han destinat 831 milions segons la Conselleria d'Economia.

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Pressupostos de la Generalitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut