Lleida

La Generalitat vol que la línia de l'AVE que creuarà Catalunya no serveixi només per als trens de llarg recorregut

La Generalitat aprofitarà la línia de l'AVE al seu pas per Catalunya. Tal com preveu l'Estatut, vol desenvolupar un servei de tren regional d'alta velocitat entre les principals ciutats. En principi, els trens no anirien a més de 250 quilòmetres per hora, cosa que asseguraria uns preus no gaire elevats. El nou servei permetrà, per exemple, anar de Lleida a Barcelona en 55 minuts. Aquest projecte, que s'ha detallat en el marc d'una jornada celebrada a Lleida, es posarà en marxa, molt probablement, quan l'AVE arribi a la frontera amb França, el 2009, i hauria de coordinar horaris amb els serveis de rodalies de les respectives estacions.

Actualitzat
La jornada sobre el Tren d'Alta Velocitat, organitzada pel sindicat UGT a la Universitat de Lleida, també ha servit per tornar a parlar sobre quan arribarà l'AVE a diferents indrets de Catalunya. De moment, els terminis es mantenen.

Així, segons l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, el mes que ve arribarà a l'estació del camp de Tarragona i a finals del 2007, a Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut